Lifestyle Magazin

Isključila grejanje zbog poskupljenja struje, decu u kući ubundava u jakne i kape

mama i sin jakne
Foto: Printscreen

Megan iz Engleske našla se na meti brojnih kritika kada je, na društvenoj mreži TikTok, pokazala na koji način štedi struju.

Ona je objasnila kojim metodama se služi za grejanje kako ne bi imala velike račune za struju. Zbog nehumanih uslova u kojima žive njena deca, mnogi su je osudili, naročito što im nije uključila grejanje makar u spavaćoj sobi, piše Stil.rs.

Naime, u više objava je objasnila kako ove zime nije mogla da uključuje grejanje zbog naglog posklupljenja struje.

U kući je izmerila svega 3 stepena, a onda je objasnila kako se ona zagreva zajedno sa svojom decom.

termometar
Foto: Printscreen

Prvi savet je bio: “Zamotajte ruke u bilo koji odevni predmet dok hodate po kući.”

“Zatvorite sva vrata unutar kuće kako biste zadržali toplotu u svakoj prostoriji. Debljina zidova u mojoj kući je znatno tanja negi inače, što je čini mnogo hladnijom”, bio je drugi.

“Ostavite rernu otvorenu nakon pečenja jer će zagrejati prostoriju”, glasi njen treći savet.

Četvrti savet je zaprepastio mnoge: “Deci obucite jakne i kape”.

“Danas nosim četiri sloja odeće, a to se menja u zavisnoti od spoljne temperature. Zimska jakna će vas najbolje ugrejati”, peti je savet.

“Sipajte flašu tople vode i stavite je u termofor. Na taj način možete da ugrejete i ruke i noge”, bio je Meganin savet broj šest.

Njen video ima više od 600.000 pregleda, a ljudi su se pitali zašto ne može da ukluči grejanje. Jedan od komentara je bio: “Ne možete da upalite grejanje, ali imate nove nokte?”, na šta je Megan spremno odgovorila: “Moji nokti su sređeni za džabe, jer je to inače moj posao”.

dečak
Foto: Printscreen

Mnogi su komentarisali da bi zbog svoje dece bili spremni i da se zaduže, samo da im nije hladno, na šta je Megan otkrila da je već nekoliko meseci u strašnim dugovima zbog neplaćenih računa.

Megan je takođe otkrila da njen dug za struju trenutno iznosi 2.498,82 funte što je oko 2.800 evra, te da je zbog toga primorana da živi na način na koji trenutno živi. Sa druge strane bilo je onih koji su joj pružili podršku i složili se da su cene drastično skočile i da razumeju njene postupke.

Izvor: Stil.rs

Neverovatni saveti Srba kako uštedeti na hrani, a nije bušenje kašike

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link