Magazin

Roditelji smenjuju direktorku škole zato što je fan Iron Maidena

direktorka iron maiden
Direktorka Šeron Barns (desno) i sporna fotografija zbog koje je pokrenuta peticija

Roditelji đaka jedne državne srednje škole u Kanadi pokrenuli su peticiju za smenu direkotrke, nakon što je na društvenim mrežama objavila fotografije koje otkrivaju da je veliki fan britanskog hevi-metal benda Iron Maiden.

Čitava frka počela je zbog fotografija gospođe Šeron Barns, direktorke škole, koja prikazuje uobičajeni gest ruke “đavolski rogovi”. Kontroverzne fotografije su postavljene na javni Instagram nalog koji se koristi u školske svrhe.

“Kao zabrinuti roditelja dece u srednjoj školi Eden u St. Catharinesu, Ontario, duboko smo uznemireni što je direktorka dodeljena školi očigledno pokazala satanske simbole i svoju odanost satanskim praksama na svojim javnim platformama na društvenim mrežama gde svi učenici mogu da ih vide”, piše u opisu peticije koju su pokrenuli zabrinuti roditelji.

Tekst peticije dalje elaborira da se “škola zasniva na inkluziji, a otvoreno prikazivanje satanskih simbola (na javnoj platformi društvenih medija) koje je direktno u suprotnosti sa principima velike većine porodica koje predstavljaju školu nije inkluzivno. Kao roditelji, zahtevamo njeno premeštanje u drugu školu”.

Dodatno objašnjenje na internet stranici Change.org kaže da roditelji nisu zabrinuti zbog muzičkog izbora Barnsove, već zbog đavoljeg znaka koji je pokazala.

“Ova peticija se ne odnosi na ljubav Šeron Barns prema Iron Maidenu. Ni u jednom trenutku to nije bilo u pitanju. Ova peticija govori o direktorki jedne škole koja otvoreno prikazuje svoj ručno izrađen znak sa 666 jasno istaknutim na njemu i ona dobro zna šta taj satanski simbol znači za veliku većinu porodica u njenoj školi i stavila ga je na stručni, javni @edenprincipal nalog na društvenim medijima, a ne privatni, što je vrlo lako mogla da uradi”, navodi se u poruci.

“Da nije objavila fotografiju znaka 666, ova peticija ne bi postojala. Nikoga nije briga koji bend voli i ne radi se o njenom izboru o onome što sluša. To bi bilo sitno i besmisleno. Ovde se radi samo o otvorenom odabiru prikazivanja satanskih simbola na stranici profesionalnog profila.”

“Smešno je da nekolicina roditelja procenjuje njenu ulogu direktora samo na osnovu objave na Instagramu. (O tome da li vam se sviđa bend Iron Maiden. To je to.)”, napisali su učenici u svojoj peticiji i dodali: “Srednja škola Eden je javna škola. Nije hrišćanska škola. Ako vam se zbog nečega ne sviđa direktor škole vašeg deteta, unuka, rođaka itd, pošaljite ih u drugu školu”.

Učenici su dalje izjavili da Barnsova “ne širi ništa osim ljubavi i ljubaznosti, i verovatno je jedan od najboljih i najvoljenijih direktora koje je škola ikada imala”.

U vreme kada je portal headliner.rs objavio ovu vest, đačka peticija je imala više od 7.600 potpisa, u poređenju sa roditeljskom, koja je imala 365.

Napravili satanističku verziju Nike patika: U prodaji samo 666 pari, a svaka sadrži kap ljudske krvi

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
57 Shares
Share via
Copy link