Lifestyle

Instagram će uskoro raditi i kada nemate interneta

U kompaniji Facebook vredno rade na tome da jedna od njihovih najpopularnijih platformi Instagram može da se koristi i offline.

Na Fejsbuk konferenciji F8 softverski inženjeri su istakli da su svesni da u nekim zemljama korisnici imaju problema sa lošim internet signalom. Prema njihovoj statistici 80 odsto Instagram korisnika van Amerike bori se sa sporijim protokom internet podataka.

“Za sve one ljude koji imaju problem sa sporijim internetom, počeli smo da radimo testove kako bi Instagram funkcionisao offline, a da korisnici svejedno mogu da uživaju u sadržaju”, rekali su glavni softverski inženjeri Instagrama.

Kompanija nije još uvek potvrdila tačan datum kad će ova opcija biti omogućena. Za sada u offline modu na Instagramu mogu da se lajkuju fotografije, a znak srculence drugom korisniku biće potrvđen tek kad dođete do prvog WiFi-a.

Instagram isključivo zavisi od internet konekcije, što znači da će biti teško da se realizuje korišćenje aplikacije bez interneta. Offline mod podrazumeva skupljanje podataka, kad je internet dostupan, koji će potom biti keširani i sačuvani, što će omogućiti korisnicima da ulaze u druge profile, ostavljaju komentare i da lajkuju.

Opcija Offline prvo će biti dostupna na Android telefonima, a kasnije će se raditi softver za iOS sisteme.

Vaše Facebook fotografije otkrivaju više nego što biste želeli

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link