Lifestyle

Instagram je zakuvao osvetu kvazi blogerima i lažnim facama

Popularna društvena mreža Instagram najavila je „veliko spremanje“. Naime, lajkovi, komentari i lažni pratioci, „navučeni“ preko posebnih aplikacija, uskoro će biti obrisani.

Čelnici Instagrama kažu da im lažni pratioci nisu nikakva novost, ali da su ih do sada ignorisali, ali pošto su na snagu stupila nova Pravila korišćenja i Odrednica zajednica to više neće biti slučaj, piše portal Blic žena.

Pre nego što se bace na uklanjanje lažnih lajkova, komentara i pratilaca, Instagram će obavesititi vlasnike naloga šta im sleduje, a oni će biti prinuđeni i da promene lozinke svojih profila.

Ovo će biti presedan u svetu društvenih mreža, jer će veliki broj naloga ostati „osakaćeni“ i bez horde pratilaca. Procenjuje se da brojni brendovi, blogeri i slavne ličnosti imaju i do 50 odsto lažnih pratilac, odnosno onih koji su dobijeni nedozvoljenim „bildovanjem“ uz pomoć specijalno kreiranih aplikacija.

Instagram nije najavio kada sve počinje, ali verujemo da su mnogi blogeri i poznate face u panici – uskoro će biti javno osramoćeni i „uhvaćeni“ u laži, s obzirom da će na videlo izaći kupovina pratilaca i njihov pokušaj da prevare svet.

Jutjuber koji je izazvao haos u Novom Sadu: Interventna me izvela iz grada

11 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap