Balkan Magazin

Hrvatica nije htela da plati kazne već da ih odrobija, ali u zatvoru nema mesta (FOTO)

Ines, kazne
Foto: Printskrin/Instagram

Ines Vučković Dizdar, 39-godišnjakinja iz Petrijevaca, došla je pred zatvor u Osijeku u nameri da odsluži svoju trodnevnu zatvorsku kaznu, ali u njega nije uspela da uđe.

Prethodno su joj prijatelji  pripremili oproštajnu zabavu, ona je spakovala je i kofer, a decu je ostavila kod bivšeg muža. Međutim, sve je bilo uzalud jer se ona na kraju vratila nazad.

Napravila oproštajnu žurku i stigla pred zatvor

U Fejsbuk grupi Ženski recenziRAJ napisala je negativan komentar nezadovoljna jer je ženski zatvor prepun, a novinari Jutarnjeg lista su je nakon toga kontaktirali da bi ona ispričala urnebesnu priču o društvenom korisnom radu koji je odrađivala, a sva je prilika i opet će.

Naime, ona je u zatvor trebalo da ide zbog nagomilanih kazni za vožnju bez vozačke dozvole.

Zato je rešila da polaže i kad je konačno odvozila sve zadate sate u autoškoli i položila vozački ispit, otišla je da podigne vozačku dozvolu. Međutim, tada je saznala  da vozačku ne može da podigne zbog neplaćenih kazni.

U zatvor je, kako je rečeno,  stigla u julu 2018. godine, ali zbog prenatrpanosti nije dobila mesto. Međutim, kako zastarevanje nastupa tek za tri godine, ona je rešila da se javi  i odradi društveno korisni rad, jer kazne ni po koju cenu nije htela ili nije mogla da plati.

Pošto ne može u zatvor onda društveno korisni rad

– Odlučila sam da odradim nešto za opšte dobro, iz opštine sam dobila zadatak da perem autobusku stanicu, kao i da čistim većnicu koja se tek gradila. Posao kao posao, bilo mi je draže to da odradim, nego da platim kaznu – rekla je Ines.

Autobuske stanice često su bile oblepljene plakatima koji su imali premaz lepka, zbog čega je skidanje bilo dodatno otežano. Ines je pozvala prijatelja koji ih je našpricao hemikalijama i skratila je sebi muku ribanja i guljenja. Počastila ga je pivom i ćevapima, ali ne smatra to „varanjem“.

– Najstarija ćerka mi je nosila „zidarske sendviče“ i imala sam pauzu za kafu. Prijatelji su se brinuli kako ću da se osećam zbog toga što perem stanice, jer uvek postoje oni koji se naslađuju i ismejavaju te, ali meni uopšte nije bio problem – kaže Ines.

Dok je odrađivala rad za opšte dobro, jedan deo kazni plaćala je u ratama i sve vreme vozila s uverenjem HAK-a (Hrvatski autoklub).

Dve rate pre isplate kazne, ponovo ju je zaustavila policija. Zaradila je novu kaznu za upravljanje motornim vozilom pre sticanja prava za isto i završila je na sudu.

– Sudiju nije zanimalo da li sam položila vozački ili nisam. Nervozno je vikala na mene da joj pokažem vozačku, pokazujući mi svoju i objašnjavajući mi da mora biti takva. Rekla sam joj da takvu nemam dok sam se navirala kroz prozor da vidim hoću li dobiti još koju kaznu s obzirom na to da se saslušanje odužilo – rekla je Ines.

Izrečena joj je kazna od tri hiljade kuna (400 evra) , a naknadno i tri dana zatvora. Sudija ju je odmah upozorila da će u zatvor teško otići.

Izvor: region.alo.rs

Preminula Slavica, najlepše lice ozloglašene bande Pink Panteri

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link