Magazin Svet

Rasisti pokušali da spale imigracioni centar, pa se sami zapalili (VIDEO)

Imigracioni centar požar
Foto: Screenshot / Facebook

Rasizam i ljudska glupost gotovo uvek idu zajedno, a da zalaganje za ove opasne i retrogradne ideje može da bude opasno po život iz prve ruke su se uverili i dvojica muškaraca, koji su na početku ove godine naumili da zapale imigracioni centar.

Naime ovi “opasni” momci su se samozapalili, nakon što su zapaljivom tečnošću isprskali zgradu koja pomaže imigrantima u Kaliforniji, a zatim su u plamenu nestali u noći, dok su krici odzvanjali kvartom.

U svoj pohod huligani su krenuli u ponedeljak 02. januara, u večernim satima, kada ih je i snimila nadzorna kamera postavljena na zgradi imigracione službe u Bejkersfildu.

Maskirani “junaci” bolno platili  piromanski rasistički pohod

Dvojica muškaraca bili su obučeni u crno, sa maskama koje su im skrivale lica, a video nadzor je snimio kako prosipaju zapaljivu tečnost po zgradi i parkingu, prenosi Vice.

Dok je jedan od njih i dalje rasprskavao gorivo po objektu, drugi je čučnuo iznad lokve i pokušao da je zapali.

Vatra je momentalno buknula i zapalila obojicu – jedan od “heroja” je otrčao sa mesta zločina sa zapaljenom nogavicom, a drugi se uspaničio, pa je dvaput pao dok je klizao po “plamenom” betonu.

Pošteno se opržio, odjurio u mrak dok mu je dukserica gorela, a kvartom su odjekivali vriska i bolni jauci dok su bežali sa lica mesta.

Zaposleni u tom centru rekao je za Fox News da je njihov zadatak bio da pomažu klijentima u procesu imigracije i plaćaju poreze na prihod.

Drugi radnik je izjavio da su osumnjičeni ispustili telefone u begu sa mesta zločina, tako da su oni sad u rukama policije.

Požar ugašen brzom reakcijom vatrogasaca, prikupljaju se donacije za sanaciju štete

Video je objavljen na Fejsbuk stranici imigracionog centra, uz sledeću poruku:

„Dragi korisnici, godina je startovala malo lošije, ali izvućićemo se uz Božiju pomoć”, stoji u objavi na ovoj društvenoj mreži.

Vatrogasna služba okruga Kern (KCFD) brzo je reagovala na dojavu o požaru i ugasila ga za desetak minuta.

– Snimak je poprilično dramatičan i nadamo se da će vinovnici incidenta biti brzo identifikovani – izjavio je kapetan KCFD Endrju Friman za KBAK.

Vatra je lokalizovana u garaži centra, ali je dim ušao u zgradu. Iako je brzo ugašena, deo imovine, poput velikog industrijskog ventilatora, je uništen.

Imigracioni centar je bio primoran da zatvori svoja vrata do daljnjeg i pokrenuo je donatorsku kampanju preko interneta, kako bi se sakupio novac za sanaciju štete.

Zasad su uspeli da prikupe 1.200 od potrebnih 5.000 dolara.

Izvor: Vice

Zidovi zgnječili devojku u Diznilendu, čuo se vrisak: Mračne tajne zabavnog parka

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

81 Shares
Share via
Copy link