Magazin Srbija

Zelenović objavio imena šabačkih batinaša, Đuka doliva ulje na vatru i traži skup podrške Rio Tintu

zeleni bizon
Printscreen / Collage

Grupa maskiranih ljudi koja je prethodne subote u Šapcu naoružana motkama, čekićima i bagerom napala goloruke građane identifikovana je i protiv njih je podneta krivična prijava.

Advokatski tim političke stranke Zajedno za Srbiju koju predvodi Nebojša Zelenović i građanske platforme Akcija pokrenuo je krivični postupak protiv 12 osoba koje su prepoznate kao napadači na šabačkom mostu, ali i više NN lica koja su napala građane u blokadi.

Među onima koji se imenom i prezimenom nalaze na spisku onih protiv kojih je podneta krivična prijava je čovek koji je upravljao bagerom Nebojša Stojićević Jarin, pomoćnik gradonačelnika Šapca Vladimir Mićić, kao i bivši poslanik Aleksandar Peranović.

Tu je i Dušan Prokić koji se sa Jarinom nalazio na bageru i kojeg je Dragan Milovanović Crni u nekoliko udaraca onesposobio da nogama šutira građane koji su želeli da zaustave pomahnitalog bageristu.

Na tom spisku su i sledeća imena: Đorđe Todorović Burgos, Čedomir Srnić, Ivan Đapanović, Branko Andrić Kinez, Nikola Čačić, Jovica Karajlović, Ivan Karajlović, Mladen Nerandžić.

Bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović potvrdio je da svi u Šapcu znaju ko su napadači, ali da je identifikaciju radio njihov advokatski tim.

– Oni su to radili. Mi ih sve inače znamo, viđamo ih po gradu. Među njima je recimo i Burgos, kriminalac i šef batinaša. Ne znam da li su oni članovi stranke, ali je jasno da rade za njih. Naprednjaci su ih angažovali i oni im izdaju komande – rekao je Zelenović za Novu.

zelenović izjava
Printscreen

Krivična prijava podignuta je i protiv aktuelnog direktora šabačke filijale PIO Fonda Aleksandra Peranovića, inače bivšeg poslanika Srpske napredne stranke.

Iako je nosio sivu kapuljaču, identifikovan je i pomoćnik gradonačelnika Šapca Vladimir Mićić.

Ostali protiv kojih su podnete krivične prijave, prema rečima Nebojše Zelenovića, su kriminalci, batinaši, nasilnici koje su angažovali funkcioneri Srpske napredne stranke i koji su sve radili po njihovim naredbama.

Podsetimo, za one koji možda nekim čudom nisu u toku, prošle subote građani su širom Srbije blokirali glavne saobraćajnice kako bi izrazili protest zbog usvajanja dva sporna zakona – Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji. Sumnja se da se radi o izmenama koje će omogućiti nesmetano otvaranje rudnika litijuma kompaniji Rio Tinto.

Tokom blokade mosta u Šapcu na okupljene građane, od kojih su mnogi bili sa malom decom, bagerom je krenuo krivičnom prijavom obuhvaćeni Nebojša Stojićević Jarni, a iza njega i Prokića onda se pojavila i naoružana grupa nasilnika koja je fizički napala građane nakon što je izašla iz službenih/službinih automobila marke Škoda.

Protestne blokade ponoviće se u mnogo većem obimu već sutra 4. decembra, ali ovoga puta na više od 50 mesta širom zemlje.

Da li će se batinaši pojaviti da ponovo pokušaju da zastraše građane i na kojim sve lokacijama, videćemo sutra oko 14 časova.

Sa druge strane, funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović Đuka oglasio se u javnosti rečima da on želi želi Rio Tinto i pozvao je građane koje željno iščekuju ovu kompaniju da naprave skup podrške ideji da Rio Tinto otvori rudnik i zagadi čitavu dolinu Jadra, ali ostatka Srbije, naše vode, zemlju i vazduh.

Njegova reakcija, iako potpuno sumanuta, prilično je jasna s ozbirom da su neka od najnovijih istraživanja pokazala da 14 odsto glasača SNS-a ne želi Rio Tinto u Srbiji.

Crni nakon izlaska iz pritvora: Hteo sam da sprečim krvoproliće (VIDEO)

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


624 Shares
624 Shares
Share via
Copy link