Srbija Vesti

Uhapšeni krijumčari ilegalnih migranata,120 ljudi i dece otkriveno kod Horgoša (FOTO)

Horgoš migranti
FOTO: MUP

Rano jutros na području Malog Horgoša otkriveno je sklonište sa 120 ilegalnih migranata, među kojima je bilo i mnogo dece.

Pronađeno je i hladno i vatreno oružje, kao i više stotina pasoša i ličnih dokumenata koje su krijumčari oduzeli migrantima, saopštio je MUP.

Krijumčari su uhapšeni.

migranti mali horgoš
Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naglasio je da Srbija nastavlja sa kontinuiranim radom na kontroli ilegalnih migracija i raznu bandu i ološ koji nosi oružje pronalazi i odvodi u zatvore, gde će se suočiti sa pravdom.

„Srbija nije parking za migrante. Srbija neće dozvoliti da se naš način života na bilo koji način menja i ugrožava dolaskom migranata, ili bilo koga drugog. Država Srbija vodi računa da na celoj njenoj teritoriji samo ona, samo država Srbija, može da ima monopol na primenu fizičke sile“, naveo je Vulin.

Ilegalni migranti, krijumčari
Foto: MUP

„Mi čuvamo naš način života, poštujemo dostojanstvo svakog čoveka, ali u ovoj zemlji ćete poštovati zakon i nećete biti naoružani“, dodao je.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano vrše kontrolu kretanja i boravka ilegalnih migranata u okolini granice sa Mađarskom, u cilju pronalska krijumčara i oružja, kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana Srbije, kao i samih migranata, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Euronews

Slikama 2 Somborca oblepljen grad, govore im da su go*na izdajnička jer izdaju smeštaj migrantima

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

24 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap