Vesti

Miloš sa ženom prevozio 31 migranta, kombi im se vukao po zemlji, sad se kaje jer je rasturio porodicu

milos-prevoz-migranata
Foto: Slovenske Novice

Miloš Petković (33) iz Vranja, koji je u julu prošle godine uhapšen nakon što je iznajmio kombi i prevezao ilegalne imigrante, a u kojem su bili i njegova žena Slovenka i njihova dvomesečna beba, pokajao se danas na suđenju održanom u ovoj zemlji.

– Veoma mi je žao zbog onoga što sam uradio. Svojim postupcima razbio sam porodicu. Sada sa suprugom nemam skoro nikakav kontakt, a dete je smešteno u hraniteljsku porodicu – rekao je Miloš na sudu.

Poveo je ženu i dete sa sobom da ne bi bili toliko sumnjivi, jer mladoj porodici niko ne bi pripisivao nezakonite radnje.

Inače, Petković se preselio u Ljubljanu na dva meseca pre nego što je iznajmio kombi i prevezao ilegalne imigrante.

Međutim, kada je policija saznala za kombi koji se vukao po zemlji zbog brojnih ilegalaca koji su visili u zadnjem delu vozila odmah su izvršili proveru, a u kombiju su izbrojali čak 31 ilegalca iz Bangladeša, Indije i Pakistana.

– Životi su im bili u opasnosti, jer u zadnjem delu kombija nije bilo dovoljno mesta za toliki broj ljudi, nedostajalo je vazduha, prostor u „pežo bokseru“ bio je zagušljiv i bez ventilacije i nigde nisu mogli da se zadrže, jer su bili predodređeni za Italiju – pisali su tada slovenski mediji i naglasili da bi od toga zaradio 3.500 evra.

Petković je sklopio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom i osuđen je na dve i po godine zatvora i 2.000 evra novčane kazne, a sud mu je naložio proterivanje iz zemlje na dve godine.

Takođe, o visini kazne pregovara i Miloševa supruga.

3 migranta 11 dana putovali na kormilu tankera u potrazi za boljim životom (FOTO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

12 Shares
Share via
Copy link