Magazin Srbija

Ikodinović: Maja Ognjenović 18 godina igra za reprezentaciju, morala je da nosi zastavu u Tokiju

danilo ikodinović slika
Printscreen

Danilo Dača Ikodinović prokomentarisao je odabir sportista koji će na otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju nositi srpsku zastavu. Olimpijski komitet odredio je da tu čast ovoga puta podele vaterpolista Filip Filipović i košarkašica Sonja Vasić, a Ikodinović je za takvu odluku ocenio kao čisto političku.

On je na svom Tviter nalogu napisao da je tu čast pre svih zaslužila odbojkašica Maja Ognjenović, sa kojom je on već godinama u emotivnoj vezi.

– Nošenje olimpijske zastave na Olimpijskim igrama je ogromna čast koja treba da pripadne sportistima koji su tu čast zaslužili. Sportisti bi trebali da budu birani po svojim zaslugama i nekim redom. U zasluge spadaju trofeji osvojeni, broj nastupa za reprezentaciju, ponašanje na terenu i van njega. E, to bi tako moralo da bude, ali u Srbiji nije, jer su SNS-ovci i to uspeli da degradiraju i da u sportu budu promovisani samo oni za koje oni kažu da budu promovisani i nagrađeni.

Svi sportisti i sportiskinje koji idu na OI su već samim tim što učestvuju vrhunski, ali red mora da postoji. Zastavu ove godine nose Filip Filipović, apsolutno zasluženo i Sonja Vasić, zasluženo, ali ovaj put preko reda. Fali joj još godina igranja za reprezentaciju i trofeja, ponašanje je besprekorno – ovim rečima započeo je tvitovanje Ikodinović.

Nastavio je “upoznavanjem” javnosti sa dostignućima Maje Ognjenović.

– Pitanje za ljude iz Olimpijskog komiteta i iz Odbojkaškog saveza Srbije. Da li znate ko je Maja Ognjenović? Znate ili ne znate? Evo, ja ću da napišem par redova i da vam je predstavim jer vi izgleda niste upoznati ko je ta žena. Maja Ognjenović za reprezentaciju Srbije igra od 2003. Za poslednjih 19 godina samo je leta 2017. preskočila igranje za reprezentaciju, jer je bila preumorna i sa sitnim povredama. Znači punih 18 godina je predstavljala svoju državu – napisao je Ikodinović.

U nastavku je Ikodinović direktno optužio OKS i Odbojkaški savez za pokornost Srpskoj naprednoj stranci.

– No, ovo je priča o reprezentaciji i zastavi. Gospodo iz OKS-a i Odbojkaškog saveza, da li vas je barem malo sramota? Znam da ste svi postavljeni politički, da ste skoro svi članovi SNS sekte i da vam predsednik ‘svih’ gradjana sve odredjuje, ali malo obzira ste morali da imate. Tako da gospodo iz OKS-a i OSS-a još jednom sram vas bilo, stidite se vaših alavih i vaših poslušničkih guzica. Bez kičme i zarad sitnih interesa ste bez ikakvog razloga omalovažili M.O.

Ona će igrati i ove igre i ako bog da uzeće zlato. Vi ćete joj se opet šlihtati i smeškati, dizati je u visine, ali ste se ogrešili o jednu od najvećih sportiskinja koju je Srbija ikada imala. Sve sam ovo napisao kao gradjanin ove države, za koju sam i sam nekada nastupao i znam kolika je čast braniti boje svoje domovine.

Znam i koliku ste nepravdu učinili time što ste zarad vaših jadnih interesa omalovažili Maju Ognjenović. Uvek se politika na neki način mešala u sport, ali u 10 godina pakla zvanog vladavina SNS nikad ovakvi poslušnici i neznalice nisu vodili sport. Čast izuzecima kojih je malo. Još jedan put, SRAM VAS BILO! Ako znate za sram – oštar je bio bivši proslavljeni vaterpolista.

Podvukao je da nema ništa lično protiv košarkašice Sonje Vasić i da njegove reči nemaju veze sa stavom Maje Ognjenović.

– Sonji Vasić svaka čast, navijao sam i navijaću iz sveg srca za devojke kad god budu igrale. Jedini problem što je Maja Ognjenović po trofejima, broju nastupa za reprezentaciju i broju učešća na OI(4) ispred Sonje Vasić i svih ostalih učesnica na OI u Tokiju. Nisam pitao Maju za blagoslov da ovo napišem. Nadam se da mi neće zameriti. Za one koji će mi zameriti…. Znaju oni dobro šta bih im poručio – zaključio je Danilo Ikodinović na Tviteru.

Ikodinović: Belivukovu grupu napravila je država, bili su produžena ruka vlasti

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Na žalost i u sportu kao i u životu t.j u državnim firmama se poslovi nasleđuju sa očeva i majki na decu…u sportu…takođe…a ostali…ostali su za izbore i rat…

OGLAS

PARTNERI SAJTA


367 Shares
367 Shares
Share via
Copy link