Lifestyle

Ikea ulaže 50 miliona evra u Srbiju: Posao za 400 ljudi

Kompanija Ikea planira da do proleća 2020. izgradi ritejk park u Beogradu, što je investicija vredna 50 miliona evra, a posao će dobiti 400 ljudi.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa Stefanom Vanoverbekeom, direktorom kompanije Ikea za Jugoistočnu Evropu, o nastavku uspešne saradnje i novoj investiciji koju Ikea planira da realizuje u Srbiji, vrednoj 50 miliona evra.

„Zadovoljstvo mi je što nastavljamo dobru saradnju i što će Ikea graditi novu robnu kuću u Beogradu. Taj projekat ne samo da će doneti našoj zemlji nove prihode i investiciju vrednu 50 miliona evra, već će doprineti zapošljavanju novih 400 ljudi“, rekla je Mihajlovićeva.

U obilasku prve IKEA robne kuće u Srbiji (FOTO)

Vanoverbeke je, kako je saopšteno, zahvalio Mihajlovićevoj, rekavši da je dobra, otvorena saradnja rezultirala nastavkom investiranja u Srbiji, čime će ukupna vrednost investicija ove kompanije u Srbiji iznositi 120 miliona evra.

„Plan nam je da na proleće naredne godine započnemo izgradnju novog ritejl parka i da bude otvoren na proleće 2020. godine. Predlažem da sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potpišemo Memorandum o razumevanju, kako bismo projekat realizovali efikasno, kao i sve do sada“, rekao je on.

Na sastanku je bilo reči i o nastavku saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti.

Vanoverbeke je istakao da Ikea poštuje princip jednakih zarada muškaraca i žena, te da pruža podršku zaposlenima u usklađivanju roditeljskih obaveza sa poslovnim ciljevima.

„Ikea je odličan primer poštovanja principa rodne ravnopravnosti i unapređenja položaja žena. Zajedničkim aktivnostima možemo doprineti da se žene ekonomski osnaže i budu ravnopravne u ostvarivanju svojih prava“, rekla je Mihajlovićeva.

Evo u kojih 16 gradova u Srbiji će Lidl otvoriti prodavnice

Izvor: Tanjug

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

317 Shares
317 Shares
Share via
Copy link