Novi Sad Vesti

Marko (22) nastradao u strašnoj nesreći na Novom naselju, otac prepoznao automobil

saobraćajna nesreća naselje
Foto: Nikola Bilić

U sudaru kamiona i automobila “tojota jaris”, koji se dogodio u nedelju oko 23.10 na Novom naselju u Novom Sadu, nastradao je Marko L. (21) iz Novog Sada, prva su saznanja policije.

Na mestu tragedije pojavio se otac nastradalog mladića koji je rekao da je vozilo u vlasništvu njegove firme i da ga je koristio njegov sin.

Navodno postoje i očevici ove nesreće, mladić i devojka koji su sedeli u blizini, videli su kako automobil udara u kamion, piše Telegraf.rs.

Momak je navodno potrčao ka mestu nesreće, a automobil je bio u plamenu.

Svega nekoliko sekundi po udarcu, automobil “tojota jaris” koji je udario u kamion eksplodirao je, pa se očevidac povukao ne bezbedno.

Odmah je obaveštena policija, a ekipa intreventne jedinice stigla je na lice mesta za svega 3 minuta. Međutim, nisu mogli da spase nesrećnog mladića, jer je plamen bio ogroman i uzdizao se metrima u vis.

Ubrzo su stigli vatrogasci sa navalnim i pratećim vozilom koji su krenuli da gase buktinju, a potom je stiglo i vozilo za tehničke intervencije. Po gašenju plamena, pristupilo se oslobađanju tela i sečenju kabine vozila koje je bilo uništeno.

Pored automobila izgoreo je potpuno i kamion u koji je automobil udario, kao i prikolica, a znatno je oštećen i kamion koji je bio parkiran odmah pored.

Lekari hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt, a telo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu.

Komšija koji živi u zgradi pored mesta nesreće, kaže da nije čuo škripu guma, već udarac, a potom u jaku detonaciju. Nakon 10 minuta kada su vatrogasci već bili tu, došlo je do još jedne detonacije.

Uviđaj

Vozilo marke “tojota jaris”, navodno je registrovano na firmu u vlasništvu V.L. oca stradalog mladića. Policija je odmah blokirala Bulevar kneza Miloša i Bulevar vojvode Stepe, a ljudi su opomenuti da se pomere zbog straha od mogućih novih eksplozija. Uviđaj je na licu mesta trajao do duboko u noć, a olupina automobila odnesena je oko 2 sata iza ponoći, dok su kamioni ostali na parkingu gde su i stajali. Detonacija se čula u velikom delu grada.

Prema rečima dela vozača i komšija koji žive u okolnim zgradama, oni se žale na brzu vožnju, pa čak i na noćne trke koje se odvijaju na tom Bulevaru, a to nije prvi put da se na tom pravcu dešavaju teške nezgode, pa čak i sa smrtnim posledicama. Iako postoji znak Stop, nema upozorenja da se dolazi do kraja Bulevara i do takozvane lakat krivine.

Ograničenje na tom mestu je 60 kilometara na sat, ali retko koji vozač poštuje ovo. U pitanju je tranzitni put i saobraćajnica sa 6 traka u kojoj noću nema prometa, pa svi “opuste nogu na gasu” Iz Policijska uprave Novi Sad potvrđeno nam je da se nesreća dogodila, ali kažu da se čekaju rezulati obdukcije.

Izvor: Telegraf.rs

Strašna nesreća na Novom naselju, automobil se zakucao u kamion i eksplodirao, jedna osoba nastradala

Čitajte Luftiku na Google vestima

149 Shares
149 Shares
Share via
Copy link