Novi Sad

Identifikovan mladić iz Novog Sada koji je stradao u eksploziji nakon sudara

sudar novo naselje
Foto: Printscreen

Rezultati obdukcije ugljenisanog tela koje je izvađeno iz eksplodiranog automobila nakon direktnog sudara sa kamionom u Novom Sadu potvrdili su sumnje V.L. da je u toj stravičnoj nesreći nastradao njegov sin Marko L. (22), nezvanično prenosi Blic.

V. L. se kobne večeri pojavio na mestu tragedije i odmah tvrdio da je reč o njegovom sinu jer je identifikovao automobil koji se vodi na firmu u njegovom vlasništvu, a koji je koristio Marko.

– Nažalost, telo poginulog je u zastrašujućem stanju i toliko je izgorelo da kobne večeri na prvi mah nismo mogli da utvrdimo ni da li je reč o muškoj ili ženskoj osobi. Upravo zato, obdukcija je trajala toliko dugo jer je poređen DNK materijal uzet od oca koji se, kako se ispostavilo nakon analiza, prema nezvaničnim rezultatima, poklopio sa pokojnikovim DNK – priča izvor iz Novosadske policije gde još nije stigao zvaničan izveštaj.

Marko L. biće sahranjen u petak u 14.15 časova u Novom Sadu.

Podsetimo, policija i nakon izvršenog uviđaja ne može sa sigurnošću da utvrdi kako je došlo do tragedije zato što je, pretpostavlja se Marko, praktično produžio pravo na „lakat krivini“.

– Na putu kojim se kretao u nedelju uveče trebalo je da skrene levo pod uglom od 90 stepeni. Međutim, on je samo produžio pravo gde su parkirani kamioni. Nema nigde tragova kočenja a i nije išao preterano brzo. Ipak je to mala tojota a ne neki mercedes. Da li je zaspao, da li se zagledao negde pa se zabunio… Jedino što je nažalost 100 odsto sigurno jeste da se direktno zakucao u parkirani kamion i poginuo u eksploziji automobila koji je vozio – priča jedan od ljudi iz komšiluka koji se zatekao tamo svega par minuta nakon strašne tragedije.

Podsetimo, nesreća se dogodila nešto posle 23 sata na kraju bulevara Vojvode Stepe kada je vozač automobila uleteo u slepi deo ulice koji se koristi kao parking i zakucao u kamion.

Nakon sudara došlo je do eksplozije, a u požaru su izgoreli automobil i kamion, dok je jedno teretno vozilo oštećeno.

Kamion u koji se zakucao mladić nije smeo da bude na bulevaru

Kamion u koji se zakucao automobil u nedelju uveče na Novom naselju, zbog čega je nastradao mladić, nije smeo da bude parkiran na tom delu Bulevara vojvode Stepe.

Kako je potvrđeno za portal 021.rs iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, parkiranje na toj lokaciji je zabranjeno, a za kažnjavanje je zadužena policija.

U Gradskoj upravi na pitanja pomenutog portala o tome na koji način je regulisan ovaj krak bulevara, odgovaraju da to nije parking, niti je to ikada bio.

Uprkos tome, ovaj „slepi“ deo Bulevara vojvode Stepe, koji je izgrađen osamdesetih godina prošlog veka, godinama služi kao privremeno parkiralište za kamione, te je gotovo u svakom trenutku parkirano po nekoliko teretnjaka.

Kamioni su parkirani u obe saobraćajne trake na nepropisan način. Problem je i u tome što nema jasno naznačene horizontalne signalizacije, poput pešačkog prelaza.

Nasuprot tome, na Bulevaru vojvode Stepe i Bulevaru kneza Miloša, ukazuje se na to da je ovaj deo saobraćajnice „slep“.

U gradskoj upravi su za 021.rs rekli da je ova površina javna i da je izgrađena u sklopu Bulevara vojvode Stepe, te da kao takva ima status ulice.

Kako objašnjavaju, ovaj krak bulevara je izgrađen jer je prvobitno planirano da saobraćajnica funkcioniše kao obilaznica oko Novog Sada, za smer ka Bačkoj Palanci, od čega se u međuvremenu odustalo.

„Zbog same specifičnosti površine i odustajanja od prethodno zamišljene trase, deo saobraćajnice je postao slepi deo, što je i signalizirano postavljanjem saobraćajne signalizacije na Bulevaru kneza Miloša i na Bulevaru vojvode Stepe. Uzevši u obzir napred navedeno, slepi deo (produžetak ulice Bulevar Vojvode Stepe) nije predviđen za parkiranje“, kažu u lokalnoj upravi.

Dodaju da saobraćajni inspektori nemaju nadležnost za primenu propisa Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i samim tim nije obavljana inspekcijska kontrola na ovoj mikro lokaciji. Kažu i da

„Uzimajići u obzir činjenično stanje na terenu, odnosno da je ‘slepi’ deo, produžetak Bulevara vojvode Stepe izgrađen tako da su kolovozne trake fizički odvojene (razdelnim ostrvom), a da saobraćajnim znakom nije dozvoljeno parkiranje na ovom (slepom) delu ulice, jasno proizilazi obaveza postupanja pripadnika MUP-Republike Srbije, Saobraćajne policije, na osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima“, zaključuju u gradskoj upravi za 021.rs.

Marko (22) nastradao u strašnoj nesreći na Novom naselju, otac prepoznao automobil

31 Shares
Share via
Copy link