Kada su temperature preko 30°C, nikom nije do hrane a kamoli do uključivanja rerne zbog deserta. Ukoliko i pri takvim vremenskim (ne)prilikama ne možete bez slatkog, evo nekoliko predloga za ledene poslastice koje se lako pripremaju a ujedno i osvežavaju.
Pred vama su najlepsi kolaci za vrele letnje dane.
LEDENI DESERT
Jednostavan desert, sa jednostavnom pripremom, za koji vam je potrebno samo četiri sastojka. Kapućino se pripremi po uputstvu, slatka pavlaka se umuti i doda se kondenzovano mleko i kapućino. Smesa se rasporedi u kalupu i stavi na hlađenje minimum tri sata. Može se ukrasiti mlevenom ili čokoladom u prahu.
Recept: http://tortelina.blogspot.com/2012/07/ledeni-desert.html
LEDOLINA
Torta koja je laka za pripremu, savršenog je i osvežavajućeg ukusa. Slatka pavlaka i mleko se zagreju, pa se doda gustin i nastavi zagrevanje dok ne počne da se zgušnjava krem. Doda se vanillin šećer, pa se masa podeli na dva dela. U jedan deo se doda čokolada, a u drugi deo bela čokolada. U pleh se naizmenično dodaju kremovi, a odgore se poređa keks. Ovaj desert je najbolje ostaviti u frižider preko noći.
Recept: http://www.coolinarika.com/recept/ledolina/?meta_refresh=1
ČOKOLADNI LEDENI DESERT
Ova poslastica svo vreme se drži u zamrzivaču, ali ne brinite, lako se seče. Žumanca se umute sa vanillin šećerom i šećerom, doda se gustin i razredi mlekom. Ostatak mleka se zagreje i doda smesa sa žumancetom i želatin. Krem se podeli na dva dela, a u jedan deo se doda čokolada. Slatka pavlaka se umuti i doda po pola količine u oba krema. Smese se izliju u kalup i ostave u zamrzivaču.
Recept: http://www.recepti.com/kuvar/kolaci/12829-ledeni-desert
DIJETALNI LEDENI DESERT
Ovaj desert em je leden, em je dijetalan, lak je za pripremu, tako da je uživanje zagarantovano. U jednu posudu se stavi bobičasto voće, med i ekstrakt vanile, a u drugu sojina pavlaka i zagreje se. Kukuruzno brašno i voda se pomešaju i umute sa sojinom pavlakom dok se ne zgusne. Na kraju se sjedini smesa sojine pavlake i voća i izlije u kalup, pa se ostavi na hlađenje. Preliv se pravi tako što se voće sa voćnim šećerom kuva na laganoj vatri.
Recept: http://www.zdravakrava.hr/clanak/4926/uradi-sama-dijetalni-ledeni-desert
LEDENI DESERT ZA TOPLE DANE
Prava ledena poslastica, koja bi mogla da se zove i sladoled torta. Mleveni keks se umesi sa puterom i razvuče na podlogu pa stavi u friz na pola sata. Preko toga se stavi sladoled od vanile a na njega se ravnomerno razmaže kakao masa (slatka pavlaka, ekstrakt vanile i kakao), pa opet sladoled i kakao masa.
Recept: http://www.super-recepti.net/ledeni-desert-idealan-za-tople-dane/
Dodaj komentar