Dogadjaji Lifestyle

I novosadski Američki kutak u humanitarnoj akciji

Američki kutak Novi Sad u saradnji sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom učestvuje u organizovanju humanitarnog događaja namenjenom deci sa ulice. Oni su nekoliko dana skupljali igračke i slatkiše za decu koja nemaju svoj dom i pravili im paketiće, a ovoj deci će oni biti jedini Deda Mraz.

deda-mraz-deca
Izvor: Pixabay ©

Američki kutak Novi Sad i Ekumenska humanitarna organizacija 30. decembra organizuju novogodišnji program za decu sa ulice koja su uključena u njihov program “Terenski rad sa decom koja su uključena u život i/ili rad na ulici”. Tom prilikom deca će pogledati novogodišnju predstavu u organizaciji Američkog kutka. Njihova želja je bila da kroz akciju “Deda mraz velikog srca” zajedno sa Novosađanima​​ pripreme i novogodišnje paketiće za njih.

deda-mrazica-novi-sad
© Pixabay.com

Ovih nekoliko dana pred novu godinu oni su pozivali sve ljude velikog srca da se pridruže u ovoj akciji davanjem priloga u vidu slatkiša, školskog pribora i igračaka za pripremu paketića.

Američki kutak Novi Sad je poznat po tome da organizuje razne aktivnosti za decu kroz koje ona uče engleski jezik i zabavljaju se, a sada učestvuje i u humanitarnoj akciji za decu sa ulice. Uobičajeno vreme  namenjeno deci je petkom u 17 časova kada se obično održava program Kids Corner.

udruzenje-devojcica
Izvor: Pixabay ©

Ovaj kutak organizuje aktivnosti čak i 30. decembra, a tada će od 18:30 do 20 časova Nada Likić voditi Konverzacijski klub na temu novogodišnjih odluka i o tome šta biste želeli da ostvarite u bližoj budućnosti.

– Cilj nam je da pomognemo deci, roditeljima, nastavnicima i drugim ljudima koji vole da rade sa decom i uče ih engleski jezik odabrali smo nekoliko savete kako bi im učenje učinili zabavnijim – kažu u Američkom kutku Novi Sad.

Neki od tradicionalnih programa za decu koje su organizovali do sada su kutak za decu, maskembali, vreme za igru, vreme je za priče, predstave za decu, kreativne radionice za obeležavanje važnih datuma Nova godina, Božić, Uskrs, 8. mart, Noć veštica…

Više o tome zašto su Novosađani dobre komšije

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link