Magazin

U Hrvatskoj 5.000 radnika ostaje bez posla zbog neradne nedelje

Zbog neradne nedelje će bez posla u Hrvatskoj ostati pet hiljada ljudi, piše Jutarnji list, navodeći da čak i zagovornici zabrane potvrđuju tu brojku.

Iako hrvatski ministar privrede daje do znanja da je sa socijalnim partnerima Vlade postigao “visoku fazu konsenzusa” oko zabrane rada prodavnica nedeljom, to s poslodavcima nije baš slučaj, navodi dnevnik.

Poslodavci su po tom pitanju podeljeni, kako priznaje i predsednik Udruženja trgovine pri Hravstkom udruženju poslodavaca Martin Evačić (direktor NTL), “ali je malo više onih koji su za regulaciju, prema prihodu koji ostvaruju i broju radnika koje zapošljavaju, od onih trgovaca koji su protiv”.

Pedlog izmena zakona s 14 radnih nedelja u godini, međutim, niko od njih još nije video, a čini se ni neku studiju na kojoj bi ministar trebalo da zasniva svoju odluku.

Moguće je da će njegov zakonski predlog uskoro biti javan jer, Jutarnji iz Štaba civilne zaštite saznaje da će iduća nedelja verovatno za trgovine biti poslednja koja je neradna zbog epidemioloških razloga, a ministar Darko Horvat je najavio da će nakon toga zakonske izmene ići u javnu raspravu, prenosi Hina.

Hoće li Bajina Bašta biti prva koja je zabranila rad nedeljom? 

Izvor: N1

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

257 Shares
257 Shares
Share via
Copy link