Balkan Magazin

Hrvatica u paklu raskida: „Bivši otvara lažne profile sa mojim fotografijama“

raskid devojka ilustracija
Foto: Ilustracija / Printscreen

Vezu jedne mlade Hrvatice obeležile su ljubomora i ucene, ali vrhunac psihičkog nasilja doživela je tek nakon raskida sa parterom. On je, naime, ubrzo nakon što su se razišli počeo da pravi lažne profile sa njenim fotografijama.

– Nemam više kome da se obratim, ovo je internet nasilje koje već dugo traje. Mesecima čekam da se nešto pokrene, a psihičko nasilje se nastavlja, rekla je očajna devojka, prenosi Telegraf.rs.

Kako kaže, bivši partner joj je obećao da će joj život pretvoriti u pakao i to je i učinio.

– Kad smo bili u vezi, pretio mi je da će mi praviti lažne profile na stranicama za upoznavanje partnera. Bio je ljubomoran, vređao me, pa sam raskinula sa njim, kaže Hrvatica, koja je bivšeg momka prijavila policiji zbog pretnji.

Njen bivši partner je završio u zatvoru na tri meseca zbog mejlova u kojima joj je pretio smrću. Čak je i podigao tužbu protiv nje zbog pretnje.

– Prijavila sam ga policiji, pa su mu bile određene mere zabrane prilaska, navodi i dodaje da je preko advokata pokušala da se dogovori sa njim da na tome stanu, pa je zato povukla prijavu.

Nasilje se nastavilo

– On koristi moje lične podatke, otvara profile na Fejsbuku i Instagramu sa mojim fotografijama. Prijavila sam tim društvenim mrežama lažne profile, a njihov odgovor je bio da napravljeni profili ne krše pravila koja imaju, tvrdi očajna devojka.

Dodala je da je opet bila u policiji, ali su joj tamo rekli da problem može da reši privatnom tužbom.

– Osim toga, fotografije nage žene koja je slične građe tela kao ja, ali bez glave i bez lica, slao je mom prijatelju. Ja takve fotografije nikad nisam napravila. Slučaj je na sudu od novembra, ali još nije bilo ročišta, navodi devojka i dodaje da još uvek postoje dva lažna profila s njenim fotografijama na Fejsbuku.

Za razliku od te društvene mreže, stranice za upoznavanje obrisale su lažne profile sa njenim podacima nakon što im se javila.

Devojka iz Hrvatske trudi se da bude okupirana poslom, ali ne može da zaboravi na probleme koje joj izaziva bivši partner. Zdravlje joj je narušeno i mora da pije antidepresive.

Izvor: Telegraf.rs

Najnoviji vidovi internet nasilja o kojima odrasli nemaju pojma

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link