Magazin Putovanja

„Gledanja zalaska sunca naplaćuju 5€, plaže zjape prazne“: Hrvatica frapirana cenama na Jadranu

mali-losinj

Žena koje je godišnji odmor ovo leto provela na Malom Lošinju, ispričala je suprotnu priču od one o sjajnim turističkim rezultatima kojima se hvali Hrvatska turistička zajednica.

Kaže da su plaže bile poluprazne, cene previsoke, a usluga loša.

„Na terasi jednog hotela, ona i prijateljica dugo su čekale konobara, a na recepciji su videli stranu radnicu, što je, kaže, neuobičajeno jer je običaj da hoteli na recepcijama zapošljavaju lokalne ljude.

– Svakako im nije usluga za pet zvezdica niti odgovara ceni koju traže – požalila se.

Dalje se žali na neočišćena šetališta. I ona je među onima koji smatraju da su cene na Jadranu ove sezone preterane.

– Pica je od 11 do 17 evra, kuglica sladoleda 4,50 evra – navodi i dodaje kako je na meniju najskuplja pica 22 evra.

Ulice i apartmani su prazni.

Ispričala je i kako je želela s prijateljicom da gleda zalazak sunca na poznatom vidikovcu.

– Zvale smo za rezervaciju, ali ih se nije moglo dobiti pa smo odlučile samo da odemo i kratko vidimo, možda popijemo piće, međutim žena nas je bukvalno oterala, rekla je da ljudi rezervišu po tri-četiri dana unapred kako bi, zamislite ovo, od 19 do 21 gledali zalazak sunca po ceni za osobu od pet evra.

Kada smo je pitali zar stvarno ne možemo da uđemo jer oko 20 sati su bila zauzeta samo tri stola, bili su poluprazni, rekla je da ne možemo jer ako bismo mi samo i minut šetale i htele da slikamo zalazak sunca, naše glave bi smetale ljudima koji su ranije rezervisali i sede za svojim stolom – rekla je i dodala:

– Divno je osećati se loše u sopstvenoj državi, da nisi dostojan ičega i činjenica da mi Hrvati dobijamo tako loše usluge jer naš teško zarađen novac ne vredi kao od nekog stranca pa se tako svi ovi pohlepnici ponašaju kao da mi ne zaslužujemo ništa i da im samo smetamo.

I ko želi više da letuje u Hrvatskoj s ovakvim tretmanom, bukvalno vam unište odmor. A njihova pohlepa ih je sve sada koštala jer su izgubili turiste. Pa da vidimo ko će im plaćati po ovim nezamislivim cenama.

Turisti napuštaju Hrvatsku zbog paprenih cena:“Ovo je divna zemlja, ali mi se više ne vraćamo“

Izvor: Vecernji.hr

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link