Horoskop Horoskopski znakovi

Boginja zaštitnica svakog znaka Zodijaka – Kako prizvati njene moći i privući zaštitu!

Boginja Ribe, Jemaja, majka vode

Jemaja (Jemoja, Iemanja, Jemana) je poznata kao Majka mora, Kći kiše, Majka Stvoriteljica i jedna je od sedam afričkih sila, istaknutih bogova panteona Joruba.

Njeno ime (Iei Omo Eja) znači “Majka čija su deca ribe” i izražava njenu direktnu vezu sa morem. Često se prikazuje kao sirena ili crnkinja na moru, u plavo-zeleno-beloj haljini. Jemaja je povezana sa okeanom, slanom vodom, kišom, lekovitom plodnošću, Mesecom, podsvesti, kreativnošću i ženskim tajnama.

Jemaja vlada domaćinstvom i pruža zaštitu, sigurnost, ljubav i isceljenje svima koji traže njenu pomoć. Jemaja je milosrdan, saosećajan duh kojeg ribari tradicionalno prizivaju da blagoslovi svoje mreže i obezbedi hranu za svoje porodice. Osim toga, žene ribara su se često molile Jemaji da im pruži zaštitu i bezbedno dovede njihove muževe kući.

Konačno, Jemaja je zaštitnica svih veštica, a dva njena sveta imena su Kraljica veštica i Mama Vata (Majka Voda), što objašnjava zašto su mnogi njeni sledbenici izgradili svoje oltare pored okeana.

Ljudi rođeni u znaku Riba pozivaju Jemaju, boginju zaštitnicu, da se oseća sigurno i moćno. Voda je takođe njihov element i ona je „Majka čija su deca ribe“ i zato će ih sa saosećanjem saslušati i dati im ono što traže od nje.

Posvetite školjku Jemaji i nosite je sa sobom za isceljenje i sreću.

Izvor: ATMA 

Astrolozi izglasali 2 najlošije supruge Zodijaka i 2 kojoj pripada titula ‘žene iz snova’

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
141 Shares
141 Shares
Share via
Copy link