Magazin

Holivudski režiser objavio snimak protesta u Beogradu, a Amerikanci pozivaju na osvetu Trampu

Proslavljeni holivudski režiser Morgan Frimen objavio je pre dava dana na svom Tviter profilu jedan od snimaka sa poslednjih demonstracija u Beogradu.

Radi se o snimku na kojem desetak policajaca šutira i pendreči demonstranta koji leži na zemlji.

On je u opisu videa napisao „Law & Order“ („Zakon i red“) ne precizirajući tačno o čemu se radi u snimku i gde je načinjen.

Ovo je izazvalo konfuziju među Frimenovim pratiocima, jer su mnogi mislili da je snimak nastao na protestima koji se trenutno dešavaju u Americi, a koji su trenutno najnasilniji u Portlandu.

Snimak je podeljen više od dve hiljada puta, a dobio je skoro četiri hiljade lajkova, piše 021.

Iako su pojedinci pokušali da ukažu na to da na videu očigledno nije prikazana američka policija, te da se radi o „nekoj balkanskoj državi“, više je bilo onih što su žalili što žive u ovakvim vremenima „u Trampovoj državi“ i koji su pozivali na otpuštanje policajaca kao i prestanak finansiranja američke policije.

Američki tviteraši su, između ostalog pisali:

„Ovo podseća na Rodnija Kinga“ (Afroamerikanac koga su policajci u Los Anđelesu pretukli na smrt 2012. godine), „Ovo je odvratno“, „Dok sve ovo ne prođe, nemojte ni da sanjate o odlasku u Ameriku“, „Kako je ovo zakon i red? Odvratno. Nisu ga čak ni uhapsili već ga pretukli, pola njih nije ni videlo šta je uradio“, „To je to, završila sam sa ovom zemljom“, „Mislio sam da je nelegalno ostaviti nekog u bespomoćnom stanju. Na minut sam pomislio da su drugi policajci prišli da pomognu“, i slično.

Načelnik novosadske policije UNAPREĐEN nakon izuzetne BRUTALNOSTI prema demonstrantima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

18 Shares
Share via
Copy link