Magazin

Modni div popularan u Srbiji zatvara prodavnice, najavili ukidanje 1.500 radnih mesta

butik

Broj H&M prodavnica u Nemačkoj pada od 2019. godine. Zatvorene su poslovnice na 38 lokacija. Modni div u Nemačkoj ima 430 poslovnica poslednjih godina. Poslovnica će u budućnosti biti još manje.

Nemački mediji navode kako H&M u 2023. godini planira da zatvori više poslovnica, prenosi Feniks magazin.

Kako izveštavaju nemački mediji, H&M zatvara poslovnicu na Šildergasu u Kelnu. Poslednji dan rada ove poslovnice je 29. april.

Međutim, postoje još dve poslovnice u centru Kelna: na Šildergasu 98-100 i na Hohe Štrase 113-115. U maju će modni lanac otvoriti još pet poslovnica u četvrtom najvećem nemačkom gradu.

H&M takođe zatvara prodavnicu u Hanoveru. Kako navode mediji, 28. oktobra je zadnji dan rada u ovoj poslovnici. Od novembra H&M će imati tri poslovnice u Hanoveru.

U prodavnici u Ernst-August-Gallery H&M proširuje prodajni prostor za 400 kvadratnih metara, kako bi se onde mogla nuditi i linija Divided.

“Poslovnice moraju da se zatvore iz ekonomskih razloga”, objasnio je H&M. U septembru 2022. H&M je najavio program štednje koji bi trebao da uštedi oko 180 miliona evra godišnje.

U novembru 2022. grupa je objavila kako će ukinuti 1.500 radnih mesta. Osim toga, predviđeno je dalje smanjenje mreže poslovnica, a zatvoriće se i oko 100 prodavnica širom sveta.

Tekstilna industrija uopšteno proživljava teška vremena. Samo u Nemačkoj je poslednjih nedelja prijavljeno nekoliko bankrota, piše Fenix magazin.

Propao još jedan modni lanac, zatvara sve radnje, ugašena i internet prodavnica

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link