Magazin

Lekar kojeg je prijavila ćerka preminulog hirurga Lazića oslobodio sam sebe

Ćerka preminulog hirurga Miodraga Lazića podnela je prijavu protiv lekara Kliničkog centra Niš za nesavesno lečenje njenog oca, a komisija kojom predsedava upravo optuženi lekar odlučila je da propusta nije bilo.

Nina Vujošević za Južne vesti otkriva da to znači da je on odlučivao o svojim propustima i napominje da je to udarac i ruganje porodici, zakonu i zdravom razumu.

Ministarstvo zdravlja je u izveštaju koji joj je dostavljen najavilo spoljni nadzor po njenoj prijavi i porodica se, kaže, jedino u to sada uzda.

Ćerka čuvenog hirurga Lazića, koji je pre dva i po meseca preminuo od korone, podnela je prijavu Ministarstvu zdravlja u kojoj ukazuje na niz nepravilnosti, propusta i grešaka u njegovom lečenju. Zahtevala je da se sankcionišu lekari Kliničkog centra Niš koji su bili odgovorni za lečenje njenog oca, ali je Ministarstvo ubrzo saopštilo da nije bilo propusta.

Ipak, za porodicu hirurga ova priča nije završena. Kako navodi u pismu koje je dostavila Južnim vestima, Nina Vujošević napominje da nije prijavila KC Niš u kome je i sama zaposlena, već lekare koji su lečili njenog oca, a čija imena je i navela u prijavi.

Vujoševićeva je dobila izveštaj zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja, u kome između ostalog piše da je utvrđeno da nije bilo propusta u lečenju, ali objašnjava da u njemu piše i da je isti lekar koga je prijavila i utvrdio da nije bilo propusta.

Takođe kaže da u tom izveštaju piše da će Ministarstvo zdravlja pokrenuti i spoljni nadzor po njenoj prijavi.

Vujoševićeva navodi da je ova prijava za nesavesno lečenje na nepoznat način dospela u medije, da je to bilo protiv njene volje i znanja, kao i da joj je žao što je njeno i ime njenog oca i osvanulo u medijima baš na dan kada je hirurg Lazić posthumno odlikovan od strane Eparhije niške i SPC.

U pismu uz napomenu da je potpuno politički neostrašćena osoba zahvaljuje se ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru za lični doprinos, podršku i angažovanje u lečenju njenog oca, za koje kaže da će ostati nemerljivi.

Ćerka doktora Lazića: Ponosna sam na tatu, ceo srpski narod je žalio za njim

29 Shares
Share via
Copy link