Srbija Vesti

Ostavljao svoj autogram na jetrama pacijenata koje je operisao

operacija-ekseri

Hirurg koji je ispisivao svoje inicijale na jetrama pacijenata koje je operisao izbrisan je iz lekarskog registra, piše BBC, a prenosi 021.

Sajmon Bramhal je priznao da je koristio uređaj koji emituje argon da bi potpisao organe svojih pacijenata dok je 2013. radio u bolnici Kraljice Elizabete u Birmingemu.

Nakon analize slučaja, Služba suda medicinskih radnika (MPTS) saopštila je da je delo počinjeno iz čiste profesionalne arogancije.

Dodali su da su Bramhalovi postupci podrili poverenje javnosti u medicinsku profesiju.

U decembru 2017. Sajmon Bramhol iz Taringtona u Herefordširu izjasnio se krivim po dve tačke, zbog čega ga je sud u Birmingemu kaznio sa 10.000 funti.

Bramhal je suspendovan na najmanje pet meseci u decembru 2020, ali je na ročištu 4. juna nalog za suspenziju povučen.

Opšti medicinski savet (GMC) je takođe uložio žalbu na odluku o suspenziji, a sudija Višeg suda je, navodi se u izveštaju, ukinuo kaznu, nakon čega je stvar vraćena MPTS-u.

MPTS je prošle sedmice utvrdio da je Bramholovim postupkom „podrilo“ poverenje između pacijenta i lekara i on je isključen iz lekarske komore.

Iako je sud „prihvatio da nijedan pacijent nije pretrpeo trajnu fizičku povredu“, Bramhalovi postupci su jednom od njih naneli „značajnu emocionalnu štetu“.

Takođe je navedeno da je Bramhal ranije bio „dobrog karaktera“, ali da je brisanje iz medicinskog registra „odgovarajuća sankcija“ jer „ukupni kontekst pružanja nege koja spasava živote“ ne ublažava „teške povrede dostojanstva njegovih pacijenata“.

Nakon saslušanja, izdat je nalog za momentalnu suspenziju.

Njegovi postupci su izašli na videlo kada je drugi doktor otkrio inicijale veličine oko 10 centimetara na organu koji je presadio Bramhal, a koji je otkazao oko nedelju dana nakon operacije.

Bramhal je napustio posao u bolnici u Birmingemu 2014.

Najzgodniji hirurg na svetu živi u Beogradu, ima 200.000 pratilaca i crni pojas u karateu

12 Shares
Share via
Copy link