Magazin Putovanja

Hipnotišuće detaljan snimak Njujorka u 12k rezoluciji (VIDEO)

Megalomanski, velelepni Njujork izgleda još spektakularnije ako ga gledate u u 12K rezoluciji.  Iz Japana je nadavno u Evropu stigao prvi kontigent komercijalnih 8k televizora, a sad imamo priliku da vidimo prve kadrove ikad snimljene u profesionalnoj 12K rezoluciji.

Zapravo, nemamo priliku da ih pogledamo, jer nemamo na čemu, ali je najbitnije – da su snimljeni i da je nivo detalja na snimku neverovatan.

Video je snimljen pomoću tri spojene RED Monstro 8K VistaVision kamere, sa do 48 fps i svakim kadrom rezolucije makar 100 megapiksela.

Ukupna rezolucija snimka je oko 12.288 x 6.912 piksela a napravio ga je Fil Holand, koji kaže da je zaljubljenik u ovakvu vrstu video kreativnosti i bavi se stvaranjem video umetnosti – kako ovo drugačije nazvati, zar ne?

Iako je 12K rezolucija, kao što vidimo, realnost, ona još uvek praktično nigde ne može da se vidi u „običnom“ svetu, osim na specijalizovanim uređajima, jer YouTube podržava najviše 8K rezoluciju, dok drugi video servisi uglavnom nude do 6K.

Prvi ikad snimljen 12K video ubačen je na YouTube krajem 2016, ali do danas ga je nemoguće videti u punoj rezoluciji i svakako nije moćan kao video koji je pred vama.

Uživajte u ovom neverovatnom videu Velike jabuke:

10 najboljih srpskih restorana u svetu

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

About the author

Tamara Obradović

Tamara Obradović

Add Comment

Click here to post a comment