Lifestyle Magazin

Kada se bivši hip-hoper uhvati arhitekture nastaje magije

Mr-June-murali

David Louf, američki umetnik, poznatiji kao Mr. June, još od 1985. godine spektakularnim geometrijskim muralima starim objektima daje novi život. Njegove poslednje intervencije trodimenzionalnim efektom potpuno menjaju posmatračevu percepciju i celokupan dojam starih zgrada.

Oslanjajući se na postojeće arhitektonske elemente ali i prepreke, Mr.June stvara kreacije koje su u interakciji s okruženjem, piše portal Gradnja.

mural arhitektura

Bez obzira da li slika grafite, radi u svom multidisciplinarnom grafičkom studiju ili izvodi murale velikih dimenzija, Mr. June kontinuirano pokušava da spoji ljubav prema tipografiji, fascinaciju apstrakcijom i slobodan duh kulture grafita. Tako nastaju fenomenalna rešenja koja podilaze arhitekturi.

Svoju karijeru počeo je kao hip hoper, kada je u bendu pored pevanja i igre bio zadužen za grafička rešenja propagandnih materijala. Sve ostalo je istorija!

Mr-June-mural

Od grafita na zgradama, Mr. June je ubrzo shvatio da muralima može da potpuno promeni izgled zgrade. Oslanjajući se na postojeće arhitektonske elemente ali i prepreke, on stvara kreacije koje će biti u interakciji sa okruženjem.

Umetnik koristi laser za obeležavanje glavnih pravaca, nakon čega dalje oblikuje svoj apstraktni geometrijski dizajn koristeći boje i različite grafičke tehnike.

Mr-June

Više radova ovog umetnika možete videti na njegovoj Instagram stranici ali se sa njegovom umetnošću možete bolje upoznati zahvaljujući sledećem video-prilogu:

Vladimir Nikolić, apsolvent arhitekture koji je projektovao najlepša zdanja u Vojvodini

PARTNERI SAJTA


13 Shares
Share via
Copy link