Mr-June-murali
Magazin Lifestyle

Kada se bivši hip-hoper uhvati arhitekture nastaje magije

David Louf, američki umetnik, poznatiji kao Mr. June, još od 1985. godine spektakularnim geometrijskim muralima starim objektima daje novi život. Njegove poslednje intervencije trodimenzionalnim efektom potpuno menjaju posmatračevu percepciju i celokupan dojam starih zgrada.

Oslanjajući se na postojeće arhitektonske elemente ali i prepreke, Mr.June stvara kreacije koje su u interakciji s okruženjem, piše portal Gradnja.

mural arhitektura

Bez obzira da li slika grafite, radi u svom multidisciplinarnom grafičkom studiju ili izvodi murale velikih dimenzija, Mr. June kontinuirano pokušava da spoji ljubav prema tipografiji, fascinaciju apstrakcijom i slobodan duh kulture grafita. Tako nastaju fenomenalna rešenja koja podilaze arhitekturi.

Svoju karijeru počeo je kao hip hoper, kada je u bendu pored pevanja i igre bio zadužen za grafička rešenja propagandnih materijala. Sve ostalo je istorija!

Mr-June-mural

Od grafita na zgradama, Mr. June je ubrzo shvatio da muralima može da potpuno promeni izgled zgrade. Oslanjajući se na postojeće arhitektonske elemente ali i prepreke, on stvara kreacije koje će biti u interakciji sa okruženjem.

Umetnik koristi laser za obeležavanje glavnih pravaca, nakon čega dalje oblikuje svoj apstraktni geometrijski dizajn koristeći boje i različite grafičke tehnike.

Mr-June

Više radova ovog umetnika možete videti na njegovoj Instagram stranici ali se sa njegovom umetnošću možete bolje upoznati zahvaljujući sledećem video-prilogu:

Vladimir Nikolić, apsolvent arhitekture koji je projektovao najlepša zdanja u Vojvodini

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku