Magazin Putovanja

Dobrodošli u Leteću metlu: U Budimpešti otvoren Hari Poter kafić (FOTO)

Ukoliko još niste stiglo do Hogvortsa ne očajavajte, pronašli smo pravo mesto za vas. U pitanju je novi kafić koji je otvoren u Budimpešti i posvećen je čarobnom svetu Harija Potera.

“Ti si čarobnjak, Hari.” Ove su reči mladom čarobnjaku Hariju Poteru promenile život iz korena, a nedugo posle toga uputio se u Hogvorts školu čarobnjaštva, upoznao svoje najbolje prijatelje Rona i Hermionu i započeo svoju avanturu.

Brojni su fanovi, baš poput Harija Potera, od malena očekivali pismo iz Hogvortsa, a ako vam ga sova još uvek nije donela, ovaj nedavno otvoreni kafić u Budimpešti pružiće vam jednako dobro iskustvo, pa ćete se barem na tren osećati kao da se nalazite u Hogvortsu, piše Žena.rtl.hr.

Prvi kafić na temu Harija Potera u Budimpešti smestio se u četvrti Óbuda pod nazivom “Leteća metla”, ili na mađarskom “Repülő Seprű”, a nudi sve ono o čemu ljubitelji mladog čarobnjaka sanjaju.

Kada uđete u ovaj čarobni kafić, prvo ćete primetiti ljude u uniformi Grifindora, a dok ispijate kafu, pivo ili neki od napitaka koji menjaju boju, primetićete i različite ukrase koje ste mogli videti i na filmovima: od odeće, novina, zmajeva, sova, nestašnih vila, pa sve do čarobnog štapića Albusa Dumbledora.

Simpatični kafić idealno je mesto i za decu i za odrasle jer, osim što možete naručiti fine napitke i specijalitete za jelo, ovde se možete oprobati u različitim aktivnostima, poput izrade čarobnog štapića ili igranja metloboja.

Osim toga, kafić nudi i brojne društvene igre i kvizove, što će samo još više začiniti tvoj boravak u njemu.

Kafić je trenutno, samo za jedan kratak period, otvoren od četvrtka do nedelje, od 12 do 21 sat, platiti se može samo gotovinom, a preporučuje se i da unapred rezervišete sto, kako bi bili sigurna da ćete pronaći mesto.

Ovaj je čarobni kafić pravi mali raj za svakog ljubitelja Harija Potera, a u idućoj poseti Budimpešti neka vam bude nezaobilazna destinacija.

Dragulj Evrope – Budimpešta

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

57 Shares
Share via
Copy link