Magazin Novi Sad

Građani uložili 13.000 primedbi na korupcionaški plan Novog Sada i zagušili rad gradske uprave

novi sad
Foto: A. D. M.

Javna rasprava o Generalnom urbanističkom planu našeg grada, zakazana za 21. februar, najverovatnije se neće održati zato što je usled velikog broja primedbi došlo do zagušenja rada gradske uprave, naveli su iz Resornog odbora za saobraćaj i urbanizam GrO Novi Sad Stranke slobode i pravde.

Naime, gotovo 13.000 primedbi, predloga i sugestija na GUP pristiglo je u Školsku 3 na adresu Uprave za Urbanizam.

– Kritikama građana, nevladinih organizacija, udruženja i političkih subjekata bio je izložen i Plan za Južni Telep, pa je na istu adresu došlo i blizu 2.000 primedbi na izgradnju vijadukta. Ovoliki broj primedbi govori samo jedno: i pored selektivnog informisanja i sprečavanja učešća na javnim raspravama, Novosađani ne žele da predaju grad u ruke građevinskim firmama, koje sponzorišu vlast – navodi se u saopštenju novosadskog SSP-a.

Oni dodaju da je nesvakidašnja situacija jasna je poruka gradskim ocima da naši sugrađani ne odustaju od borbe protiv daljeg uništenja životne sredine zarad profita ljudi bliskih vlasti, niti će infrastrukturne projekte prepustiti građevinarima vičnim „dobrom ugrađivanju”.

– Jer, već smo na primeru rekonstrukcije platoa ispred Srpskog narodnog pozorišta dobili behatoniranje oko 20.000 kvadrata po ceni kojom je moglo da se pokrije 70.000 kvadratnih metara – naglašavaju iz SSP Novi Sad.

Podsećaju da je ovaj unosan posao bio poveren „privilegovanim” firmama povezanim sa osuđenim kriminalcem Zvonkom Veselinovićem:

– Materijal je dobavljao Veselinovićev „Granit peščar”, radove izvodila „Energotehnika – Južna Bačka”, kompanija bliska Srpskoj naprednoj stranci, a podizvođač je bio „Suuniko” Gorana Kovačevića Goranca, koji je prošle godine ranjen u mafijaškom obračunu.

Veselinovićevo ime nalazi se na „crnoj listi” SAD zbog plaćanja političara koji mu zauzvrat obezbeđuju ovakve poslove i nesmetanu ilegalnu trgovinu drogom i oružjem – zaključuju iz Resornog odbora za saobraćaj i urbanizam GrO Novi Sad Stranke slobode i pravde.

Raduj se uspavani Novi Sade, dobićeš Galens na vodi i veslačku stazu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

17 Shares
Share via
Copy link