Magazin Putovanja

Dobre vesti iz Grčke: Srbi će moći na more od 15. juna, ali i Grci kod nas

grcka-leto-popusti

Dačić je boravio u jednodnevnoj poseti Grčkoj i u Atini je rekao da Grčka i Srbija uvek grade dobre i prijateljske odnose.

– Preneo sam grčkom ministru našu odluku da građani mogu da putuju bez testova i bez karantina. On mi je preneo da će od 15. juna to moći i u obrnutom smeru. Očekujemo da bude veliki broj turista, što sa naše strane u Grčku, ali i sa njihove u našu zemlju, kojih je bilo oko 50.000 prošle godine – rekao je Dačić.

On je zamolio Dendijasa da u Briselu počne da zastupa srpske interese kako bi postupak bez ograničenja počeo da se primenjuje u skladu sa preporukama Evropske Komisije.

– Da građani Srbije mogu da putuju od 1. jula u zemlje EU bez ograničenja – pojasnio je ministar.

Izrazio je i zadvoljstvo što su dve zemlje dobro sarađivale tokom krize i pandemije izazvane korona virusom.

– Izrazio sam i želju da se što pre noramlizuje život u različitim segmentima – rekao je Dačić, koji je sa grčkim kolegom razgovarao i o političkim pitanjima, saradnji, ali i teritorijalnom integritetu.

– Grčka podržava teritorijalni integritet kada je u pitanju Kosovo i Metohija, ali i mi apsolutno podržavamo njihova prava i protiv smo svih provokacija koje dolaze sa različitih strana od njihovih suseda a u vezi s teritorijalnim integritetom i suverenitetom. Nastavljamo prijateljske odnose i očekujemo do kraja godine sastanak Saveta za saradnju između Grčke i Srbije – rekao je Dačić i dodao da se i dalje nalazimo u uslovima borbe protiv korone, ali i života sa koronom.

– Danas smo bili u zgradi ministarstva u kojoj se obavljaju ispitivanja, jer se neposredno pred naš dolazak pojavio jedan zaraženi, pa smo morali još jednom da uradimo testove. Iako smo pozitivni ljudi, mi smo negativni – dodao je u šali.

Većina Grka zabrinuta za zdravlje, traže da se turisti testiraju na COVID-19

Izvor: Tanjug

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

16 Shares
Share via
Copy link