Magazin

Grčić će preživeti i ledeno doba, u Obrenovcu prima platu skoro kao Vučić

grčić
Printscreen

Teško žive naši funkcioneri, a strah od krize uvukao im se pod kožu jer je pitanje da li će ovaj raskalašni i prebogati narod moći da isplati njihove kožne prestole po opštinskim i kancelarijama javnih preduzeća.

Jedan od prepoznatljivijih funkcionera, koji su napravili enormne štete u našem javnom sektoru je i nekadašnji v.d. direktor koji je svoje uhlebljenje pronašao u novoj, lepo situiranoj kožnoj fotelji Opštine Obrenovac.

Funkcioner SNS možda je neslavno napustio direktorsku funkciju u Elektroprivredi Srbije, ali je u rekordnom roku pronašao novi radni aranžman sa platom koja je gotovo ista kao ona koju prima predsednik Srbije.

Grčić na mestu pomoćnika predsednika Opštine Obrenovac mesečno zarađuje oko 150.000 dinara. To je inače za 39.000 dinara veća zarada od one koju ima Miroslav Čučković, predsednik Opštine i njegov nadređeni.

Nije bilo sumnje da će za Milorada Grčića, ma kako loše radio u EPS-u, biti pronađeno novo radno mesto. On se vratio u Opštinu Obrenovac, gde je svojevremeno bio zamenik predsednika Opštine.

Grčić je u Elektroprivredi Srbije mesečno zarađivao oko 220.000. Plata od oko 149.196 dinara, koju sada prima kao pomoćnik predsednika Opštine, možda nije toliko visoka, ali je tek nešto niža u odnosu na onu koju prima predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Vučiću mesečno legne na račun oko 157.000 dinara.

Ralog više za zadovoljstvo Grčića je i činjenica da je njegova zarada osetno veća od Miroslava Čučkovića, predsednika Opštine Obrenovac, kome, prema podacima sa sajta Agencije, mesečno legne na račun 111.000 dinara.

Čučković je inače izjavio da je Grčića imenovao za svog pomoćnika zbog, kako je naveo, zasluga za taj grad dok je bio na čelu EPS-a. On je rekao da su EPS i opština Obrenovac zajedničkim sredstvima izgradili obdanište, školu, vodovod.

Inače, to je Grčiću druga funkcija otkako je bio prinuđen da podnese ostavku na mesto direktora EPS-a. Kratko je vodio Kancelariju za saradnju sa lokalnim zajednicama u tom preduzeću.

Na te je funkcije, praktično pod pritiskom javnosti, zbog lošeg stanja u Elektroprivredi Srbije, podneo ostavku.

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije je u januaru podnelo krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora EPS-a, a tada je ministarka Zorana Mihajlović kazala da svi koji su bili učesnici incidenata i problema u energetskom sistemu moraju da polože račune, jer je reč o nacionalnom i državnom interesu.

– Oni su obmanjivali državu i govorili kako su spremni za zimu, a sa prvim snegom je došlo do kolapsa – rekla je tada Mihajlović.

U krivičnoj prijavi protiv Grčića se navodi da je nesavesnim postupanjem i prekoračenjem svojih ovlašećenja naneo državi štetu od preko 500.000.000 evra i ugrozio njen bezbednosni sistem.

Izvor: Nova.rs

Mića Grčić, zvanični grobar EPS, dobio novu funkciju ‘zbog zasluga’

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

22 Shares
Share via
Copy link