Magazin Srbija

Hotel i klub gde su održavane ‘bunga bunga žurke’ u vlasništvu Palminog sina

palma-sin
Otac i sin / Foto: Printscreen/YouTube

Dragan Marković Palma, koga su potpredsednica SSP Marinika Tepić i bivši zaposleni u hotelu u Kačarevu optužili za podvođenje maloletnica, ne prima platu ni iz državnog ni iz lokalnog budžeta, iako je i poslanik u Skupštini Srbije i predsednik lokalnog parlamenta u Jagodini.

Sudeći prema njegovoj imovinskoj karti, u svom vlasništvu ima pet nekretnina površine od oko 1.600 kvadrata, plac i poljoprivredno imanje, a iako važi i za biznismena, na njegovo ime se ne vodi nijedna firma.

Baš kao biznismen, koji je 1995. proglašen za najboljeg preduzetnika i menadžera u Srbiji, ušao je u politiku. Međutim, u njegovoj imovinskoj karti na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije nema podataka o vlasništvu u bilo kom privrednom društvu.

Svedok podvođenja maloletnica, kojeg je „isturila“ Marinika Tepić, a koji je radio u hotelu u Končarevu, naveo je da taj objekat upravo u Palminom vlasništvu, a da se fiktivno vodi na nekog drugog. Da je on vlasnik i kluba Tigar, pre nekoliko meseci rekao je Sergej Trifunović, bivši lider PSG, a baš u tom klubu, u ljubičastoj sobi, prema navodima drugog svedoka, kako je rekla Tepić povođene su žene.

Međutim, na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, kik boks klub „Palmini tigrovi” se ne navodi kao stavka u izveštaju o imovini Dragana Markovića. Taj klub kako se vidi u registru Agencije za privredne registre, vodi se na sina Dalibora Markovića.

Istinomer je ranije objavio da je Palma vlasnik kompanije „ ATP Palma“ koja se bavi transportom i trgovinom, te da poseduje televiziju „Palma plus“, a vodi i fond “Treće dete”. Tih podataka takođe nema u njegovoj imovinskoj karti. I firma i televizija takođe se vode na njegovog sina Dalibora.

Zvanično, Palma u svojoj imovini ima dve kuće – jedna ima površinu od 550 kvadrata, a druga sa pomoćnim “zgradama” 180 kvadratnih metara. Lider JS ima i pomoćne objekte od 569 kvadrata, salu za rekreaciju – 110 kvadratnih metara i stambeni prostor 220 kvadrata.

Marković ima i plac od 4,57 ari, kao i poljoprivredno imanje od 3,90 hektara.

Kako se navodi, sve to on je kupio ili izgradio, a jedino je nasledio poljoprivredno imanje.

Vozi automobil marke “mercedes benz GLS 350” koji je proizveden 2017. godine, a kao osnov sticanja ovog vozila Palma je naveo – “poklon i kupovina”.

Iako važi za bogatog čoveka, zanimljivo je da nema ušteđevinu u bankama, bar sudeći po podacima koje je prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, prenosi portal Nova.rs.

Sin Dragana Markovića Palme, Dalibor, postao je poznat javnosti kao harmonikaš još 2011. godine, kada je snimio Jutjub hit ‘Palmino kolo’.

dalibor_markovic_palma
Dalibor, rani radovi/Printscreen/YouTube

Sin predsednika Jedinstvene Srbije došao je u žižu javnosti ponovo 2013. godine kao jedan od pet jagodinskih privrednika koji su obezbedili novac za puštanje iz pritvora biznismena osumnjičenog za malverzacije u “Kolubari”, prošle godine preminulog Radosava Savatijevića Keneta, po nekim navodima kuma, a sigurno bliskog prijatelja Dragana Markovića Palme.

Savatijević je bio član Upravnog odbora “Elektroprivrede Srbije”.

Mića Megatrend se osećao kao kuče, pa dokazao da je obična keretina

218 Shares
218 Shares
Share via
Copy link