Magazin

Sveštenik odbio da krsti ćerku Gorana Ivaniševića: “Mislim da bi crkva trebalo da se bavi mnogo važnijim stvarima”

goran-ivanisevic
Foto: Printscreen

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, nalazi se u centru pažnje medija u Hrvatskoj koji sada iskopavaju svakakve priče iz njegovog života.

Hrvatski grend slem šampion želeo je pre dve decenije da krsti ćerku Amber Mariju, ali su odbijeni.

Razlog je bio što su on i tadašnja supruga Tatjana bio u vanbračnoj zajednici (ta veza je ponovo u žiži javnosti zbog sukoba), pa je sveštenik to odbio da uradi.

Slobodan Štamburk, hvarsko-bačko-viški biskup nije želeo da uradi to, iako su roditelji već bili pripremili ceremoniju, prenosi Nova.rs.

Svojevremeno je o tome govorio i Ivanišević.

– Problem je u tome što crkva ima dvostruke kriterijume. Zato je uvek odvajam od Boga. Oba partnera moraju imati sve sakramente kako bi se obavilo krštenje. Za neke pravila vrede, za neke ne. Nas su ubacili u tu prvu grupu i, prema njihovim kriterijumima, mi ne možemo da krstimo naše dete. To je pravo crkve, ali uveren sam da ćemo uskoro rešiti i taj problem. Mislim da bi crkva trebalo da se bavi mnogo važnijim stvarima – rekao je Ivanišević koji sa Novakom beleži vanserijske rezultate.

Krštenje je trebalo da se održi tokom leta, ali se nije desilo jer ni Tatjana nije bila krštena.

– Ne samo da niko ne želi da krsti našu Amber Mariju nego ne žele da krste ni mene! Ni na Visu, ni u Splitu ni u Zagrebu – rekla je ona tada.

Na kraju su je krstili na drugom kraju planete, u Kaliforniji gde se nalazi i danas sa Novakom.

– Na mojoj ruci blista prsten, ali ne venčani i nije tačno da smo Goran i ja u Los Anđelesu krstili svoje dvoje dece, već samo našu ćerku. Naša Amber Marija krštena je za vreme hrvatske mise u jednoj crkvi u Kaliforniji, i bio je to prekrasan, vrlo dostojanstven obred, pri kojem se niko od okupljenih nije čudio niti upirao prstom u nas – izjavila je Dragović tada.

Goran Ivanišević trenutno prolazi kroz dramu sa bivšom ženom, al rane mu vida prelepa Nives

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link