Magazin Srbija

Direktor RTS-a se krije u predsednikovoj zadnjici, dok Goci bend u kulturno-obrazovnom programu pogađa suštinu života

goci
Printscreen

„Oženiću Švabicu, bogata je baba, kada umre da penziju nasledi baraba“, peva Goci bend dok RTS uživo prenosi i ispunjava svoju misiju da imate pravo da znate sve, ali i svašta.

Goci i članovi njegovog benda poznati su već kao vrlo produktivni muzičari koji nekada stvaraju i gotovo društveno-angažovane pesme.

Njihov hit „Vakcina“ pevala se prošlog leta iz šale, ali i zbilja, širom Balkana, a tu je i njihova pesma „Korona“ koja je snimljena tek što je virus stigao u naše krajeve.

Ali Goci peva, peva pa rastura, u to nema sumnje, ali je problematična uloga RTS-a u ovoj zbrci. Spajanje Srba sa ove i one strane Drine ima prednosti, ali i sitnih mana, a jedna od njih je osuda na ovakav muzički sadržaj koji obično služi da se društvo nasmeje kroz neozbiljnu konverzaciju. Izgleda, međutim, da je RTS shvatio muziku Goci benda malo ozbiljnije, kao duhovno nasleđe Srba koje valja promovisati na javnom servisu.

Sada je Goci ponovo pogodio suštinu života – uzeti stranu penziju bez po muke i ostatak života provesti po šatorima i veseljima uz vino i rakiju. Još jedna životna lekcija Gocija za sledbenike prepoznatljivog mentaliteta, sa ovdašnjeg govornog područja. RTS očigledno uvažava različitosti i smatra da ovo spada u kulturno-obrazovni program.

„Oženiću Švabicu, bogata je baba, kada umre, penziju da nasledi baraba“, poručuje Goci sa Javnog servisa Srbije dok se direktor RTS-a krije u predsednikovoj zadnjici, ni okom da izviri.

Uskoro očekujemo rijaliti na RTS. A da, moja greška, on se već godinama emituje sa povremenim prekidima i zove se Narodna skupština. Spremite se za novu sezonu baraba u foteljama.

Krajiška poezija koja nas ostavlja bez teksta i veseli na neverovatno bizaran način

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link