Magazin Svet

Psiholozi osudili glumicu jer kupa sina (11) i još uvek spava sa njim, ona kaže da je mama puna ljubavi

alisa-slverton-4
Foto: @aliciasilverston/Instagram

Glumica Ališa Silverston našla se na udaru mnogobrojnih kritika jer je priznala da još uvek deli krevet sa svojim sinom koji sada ima 11 godina. Ona je, kako kaže, majka puna ljubavi, ali i mnogi stručnjaci se sa njom nisu složili.

Psiholog Rina B. Patel otvoreno je kritikovala roditeljski stil slavne glumice.

“Kada dete počne da preispituje razliku između polova, uđe u pubertet i/ili počne da pokazuje nelagodnost, roditelji bi trebalo da prestanu da dele krevet sa njima. To može biti već sa pet godina”, rekla je Patel za Daily mail.

Patel veruje da tolika vezanost za dete može dovesti do smanjene količine slobode koja je detetu potrebna za istraživanje, može ograničiti razvoj nezavisnih veština i dovesti do izazova u drugim odnosima, prenose Klix.ba i prva.rs.

“Kada dete prohoda, trebalo bi da počne da spava samo. Ovaj stil roditeljstva može da izazove probleme sa granicama, pa i samoj majci, odnosno njenom ljubavnom životu, jer nema dovoljno vremena za sebe. Verujem da će preterano privrženo roditeljstvo takođe izazvati probleme za njenog sina u budućnosti. To može dovesti i do vršnjačkog nasilja”, primetila je ona.

Glumica je godinama govorila o svojim “alternativnim” roditeljskim izborima. Ališa odgaja sina kao vegana i kupa se sa njim.

– Ja sam prirodna mama, i ja sam mama puna ljubavi. Verujem u ljubav, verujem u prirodu. A naše društvo se plaši prirode i ljubavi – zaključila je glumica.

Izvor: prva.rs

Sara je rođena bez ruku i ona je mama – ali ne obična, već SUPER-MAMA! (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

73 Shares
Share via
Copy link