Magazin

Jugoslovensku glumicu izbacili iz stana, spala na 39 kg, sada živi u domu za stare

jadranka matković
Foto: Neva Zganec

Jadranku Matković pamtitmo iz filmova „Hajdučki gaj“, „Čaruga“, „Bogorodica“. Međutim, kako u 71. godini ne može više da se bavi glumom kao nekada, živi od penzije koja nije dovoljna za osnovne potrebe.

Naime, situacija se dodatno zakomplikovala zbog njenog narušenog zdravlja. Uzrok je bio stres nakon izbacivanja iz stana. Jadranku su pre pet godina izbacili na ulicu, nakon čega je njena lekarka tražila hospitalizaciju, te je potom smeštena u dom za stara lica.

– Jedan mi je lekar savetovao da izbacim to iz glave jer, kada počnem vraćati film i razmišljati o tome, stvarno me dovodi do ivice ludila. Razbolela sam se, uništavalo me to, sve dok nisam spala na 39 kilograma i završila u bolnici. Nemoć da išta učinim bila je nepodnošljiva, zato sam i otišla u dom, rekla je za Večernji list.

Glumica je stacionirana u domu, ali živi u sobici sa cimerkom jer nema sredstava za jednokrevetnu. Jadranki fali oko 10.000 dinara za jednokrevetnu sobu, a to bi teško zaradila, s obzirom na to da tvrdi da posla u njenoj branši nema.

– Kad se nađeš u takvoj instituciji, ljudi te otpišu, nestao si iz javnog života. Gledam ko od starijih kolega uopšte radi. Malo ih je. Bilo bi lepo ponovo snimati, ali nisam sigurna koliko sam fizički spremna za tempo rada od jutra do mraka. Dugo sam izvan toga, izjavila je Jadranka.

Ipak, ona se ne žali već je veoma zadovoljna uslugom u domu.

– Svi su fenomenalni! Negovatelji, kuvarice, čistačice, servirke, svi se jako lepo brinu o nama. Neočekivano su dobri, svaka im čast, kazala je ona.

Izvor: Večernji list

Poznati glumac slavu stekao tek u 7. deceniji, preminuo sam i zaboravljen u staračkom domu

223 Shares
223 Shares
Share via
Copy link