Magazin Poznati

„Nikada nisam mogao da igram ljubavnike niti heroje“: Glumac Taško Načić zbog izgleda nije dobio mnoge uloge

davitelj protiv davitelja
Foto: Jugoslovenska kinoteka

„Davitelj protiv davitelja“, „Ko to tamo peva“, „Žikina dinastija“, „Ćao, inspektore“, „Nije lako s muškarcima“, „Sabirni centar“, „Tesna koža“, „Radovan Treći“ samo su neki od filmova po kojima smo upamtili glumca Taška Načića.

Ipak, kako je svojevremeno ispričao, mnoge uloge nije dobijao zbog svog izgleda, budući da je bio visok 192 centimetra i nije se uklapao u mnoge likove. On zbog toga nije padao u očaj, već se trudio da da sve od sebe u nekim drugim ulogama.

– Svestan sam da, zbog svoje spoljašnjosti, ne mogu da igram ljubavnike niti heroje. Potpuno sam siguran da nikada neću biti Hamlet, rekao je Načić jednom prilikom.

Kada su ga novinari pitali kako se oseća kada shvati da reditelj potencira njegov fizički izgled u nekoj ulozi, dao je genijalan odgovor:

– Smatram da vezivanje za nečiji izgled ide na prvu loptu. Važnije je šta čovek iznutra može uraditi. Dobro, ne kažem da izgled ne može pomoći, ali dobro se sećam kad sam, kao student akademije, gledao hudožestveni teatar. Davali su fragmente, i Tarasova je glumila Anu Karenjinu. Tarasovoj je tada bilo oko šezdeset i nešto godina, bila je golema, debela. No, posle jedne minute predstave, to vam nije smetalo i pred sobom ste zaista imali Anu Karenjinu.

Taško Načić rođen je 7. aprila 1934. godine u Kruševcu, a preminuo je 26. marta 1993. u Beogradu u 59. godini. Rodni grad mu je podigao bistu na Trgu glumaca.

Izvor: Nova.rs

Srpski glumac pobegao sa Vračara na selo, pravi rakiju, seče drva i kosi travu (FOTO)

16 Shares
Share via
Copy link