Magazin Poznati

Nekada najveći dasa među glumcima ima 2 propala braka, 9 dece i novu, 34 godine mlađu devojku

mel gibson
Foto: Profimedia

„Nikada nije kasno da učiniš ispravnu stvar“ replika je koju je nekada najveći zavodnik među glumcima Mel Gibson, izgovorio u filmu „Šta žene žele“. Da li mu je ona u susret 67. rođendanu na pameti, ne znamo, ali činjenica jeste da je, nakon brojnih skandala koji su se vezivali uz njegovo ime, slavni glumac odlučio malo da „uspori“ pa ovih dana, prenose mediji, živi u ilegali.

Teško ga je videti u javnosti, a poslednje fotografije su iz novembra prošle godine kada se, sa upola mlađom devojkom Rosalilnd Rosom, šetao u jednom odmaralištu, piše Stil.rs.

Gibson je rođen u saveznoj državi Njujork kao šesto od 11 dece. Sa porodicom se preselio u Australiju kada je imao 12 godina zbog promene poslova svojih roditelja, a upravo tamo je kasnije studirao glumu na Nacionalnom institutu dramske umetnosti u Sidneju. Mel je u filmu debitovao 1977. i za prvu je ulogu dobio samo 300 dolara. Dve godine kasnije pojavio se u filmskom serijalu „Mad Max“, koji je označio i prekretnicu u njegovoj karijeri. Glumio je u brojnim istorijskim dramama, akcijskim filmovima i romantičnim komedijama, a osvojio je publiku raznih žanrova.

Pokrenuo je i sopstvenu produkcijsku kompaniju 80-tih godina prošlog veka, a u to vreme je krenuo i u osvajanje Holivuda. Za film „Hrabro srce“ koji je sam režirao i odigrao glavnu ulogu dobio je Zlatni globus za najbolju režiju, kao i Oskara za najbolji film i režiju iste godine. Režirao je i film „Pasija“ za koji je dobio brojne pohvale i kritike širom sveta, a Gibson je do tog trenutka već bio jedno od najvećih imena Holivuda.

Iz skladnog braka u niz skandala

Uz bogatu karijeru vodio je i zanimljiv privatni život, koji je do pre svega nekoliko godina bio izuzetno miran. Svoju prvu suprugu Robin Denis Mur upoznao je krajem 70-tih godina dok je još bio relativno nepoznat glumac. U junu 1980. godine stali su pred oltar u Australiji, a zajedno su dobili jednu ćerku i šestoricu sinova. Posle 26 godina braka, Mel i Robin su se 2006. razveli.

Nekoliko godina kasnije Gibson je u jednom intervjuu istakao kako su problemi u njihovom braku započeli na dan kada su njega uhapsili zbog vožnje u pijanom stanju u Malibuu. Zahtev za razvod Robin je podnela 2009, a dve godine kasnije njihov razvod je finalizovan. Kako par nije pre braka potpisivao predbračni ugovor, Robin je dobila polovinu svega što su zajedno zaradili.

Nakon razvoda, Gibson je započeo vezu s ruskom pijanistkinjom Oksanom Grigorijevom. Par je dobio ćerku Luciju 2009, a već godinu kasnije razišli su se. Grigorijeva je Mela prijavila policiji zbog navodnog maltretiranja te slavni glumac nije smeo prići njoj, a ni njihovoj ćerki. Kako stoji u zapisniku iz policije, pijanistkinja je glumca optužila za nasilje u porodici. Zbog optužbi Gibsona su odbile neke producentske kuće te se godinama branio da ništa od navedenog nije istina.

– Nikada se ni prema kome nisam nasilno ponašao. Jasno mi je da sada mnogi tako misle i poštujem to, ali sve što ste čitali u medijima je čisto smeće. Sve činjenice se moraju staviti u kontekst, a sve što sam hteo je izlaz iz toksične veze, ispričao je Gibson u jednom intervjuu nekoliko godina nakon optužbi. Nakon godina borbe na sudu, Gibson je napokon dobio potvrdu da može da viđa ćerku te je Oksani morao platiti 750.000 dolara.

Od 2014. godine slavni glumac je u vezi s Rosalind Ros, koja je pre nekoliko godina rodila njihovo prvo i Gibsonovo deveto dete. Upoznali su se kada je ona počela da radi za njegovu produkcijsku kuću Icon i ubrzo su se zaljubili. Par je pod lupom javnosti s obzirom na to da Rosalind ima 32 godine, a Mel Gibson 67 godina.

Izvor: Stil.rs

Top 15 najlepših glumaca svih vremena

154 Shares
154 Shares
Share via
Copy link