Recepti Top 10

Gde su najbolje pljeskavice u Novom Sadu: 7 veličanstvenih

Novi Sad ima dobre pljeskavice. Uglavnom. Ali koje su najbolje pljeskavice u Novom Sadu? To je pitanje koje muči generacije. Neki favorizuju ljuto, drugi blaži ukus, treći, opet, traže egzotiku, pa se čini da je ocenjivanje pljeskavica uzaldan posao. Ako vi imate svoje favorite, napišite u komentaru na sajtu ispod teksta, a mi ćemo ponovo organizovati okršaj novosadskih pljeskavica.

Prilikom ovog ocenjivanja, pitali smo stručnjaka, gastronoma Luku Ljubičića, koji nam je rekao da je dobra pljeskavica napravljena pre svega od kvalitetnog mesa, ima lepu boju, dobro je ispečena, mekana je i naravno nema hrskavica. Svaki ugostitelj ima neki svoj ukus, i na različit način pravi začine za pljeskavice. Mi nismo toliko stručni kao Luka ali smo degustirali pljeskavice nekih od najpoznatijih roštilj majstora u Novom Sadu. Evo naših ocena.

Klopa plus

Pljeskavica-Klopa-plus-foto
Foto: Studio Kamasi

Pljeskavica iz hamburgerije Klopa + je blago začinjena, i mogla bi biti malo sočnija, po našem ukusu. Velika je, pa ćete sigurno biti siti, a boja je taman onakva kakva treba da bude.

OCENA 8

Kalča

Pljeskavica-Kalca-foto-stud
Foto: Studio Kamasi

Niški roštilj Kalča nudi širok asortiman jela sa roštilja, a mi smo degustirali čuvenu Kalčinu pljeskavicu. Veoma je sočna, takođe blago začinjena, a po našem mišljenju boja mesa bi mogla biti malo crvenija, ali je i ovako pljeskavica veoma ukusna i obimna.

OCENA 8,5

Stevča

Pljeskavica-Stevca-01-foto-
Foto: Studio Kamasi

Pljeskavicu kod Stevče doneće vam lično njihov dostavljač na biciklu, a sama pljeska ima lepu crvenkastu boju, dobro je zapečena, samo bismo je možda još malo začinili. Super je što će vam uz pljeskavicu stići i so i biber, pa da možete sami da je začinite još malo, kako vam odgovara.

OCENA 8,5

Jefta

Pljesakavica-Jefta-foto-stu
Foto: Studio Kamasi

Pljeskavica kod Jefte ima tradiciju dugu više od 15 godina, i među Novosađanima je veoma popularna. I mi smo se uverili u kvalitet, i probali Jeftinu pljesku. Blago je začinjena, meso je dobro samleveno i ukusno, i pljeskavica je bila dobro zapečena.

OCENA 9

Bubi

Pljeskavica-Bubi-foto-studi
Foto: Studio Kamasi

Bubi je već poznato mesto u gradu za ljubitelje brze hrane, a njihova pljeskavica je fino začinjena, meso je dobro samleveno i ispečeno, ima lepu crvenu boju i veoma je ukusna.

OCENA 9

Puberaj

Pljeskavica-Puberaj-02-foto
Foto: Studio Kamasi

Prvo što smo osetili jeste ukus tucane paprike, koji daje posebnu čar pljeskavici iz Puberaja, boja je lepa, crvenkasta, a meso je fino samleveno i ispečeno. Ukus nam se veoma dopao.

OCENA 9,5

Siki

Pljeskavica-Siki01-foto-stu
Foto: Studio Kamasi

Roštilj Siki na Klisi ima odlične pljeskavice, a ova naša bila je sočna i mekana. Primetili smo da u mesu ima dosta luka, pa ako volite da vam pljeska bude malo jačeg ukusa i začinjena, u Sikiju nećete pogrešiti.

OCENA 9,5

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Odlicna ideja, ali… napraviti pregled pljeskavica po gradu a izostaviti „Brenu“ je, najblaze receno, promasena tema 🙂 Dalje, bilo bi lepo obraditi i brzorastucu fransizu ‘Zar Mance’ i pokazati (i dokazati) razlicitost ponuda i kvaliteta u istoimenim lokalima. Za ostalo nemam primjedbi 🙂 Dali ste par dobrih ideja.

  • Papricica, Zaricev vajat, Zar mance, Kod Tute? Pojma nemate, samo vam jos toster fali na listi

  • U NS je tesko naci dobru pljeskavicu na ulici, a ovi sto se pozivaju na Brenu, Dubocicu i slicno tek nemaju pojma. Ili su samo studenti kao sto sam ja nekad bio pa im je to odlicno kao i meni nekada 🙂

    • U vreme kada sam ja bio student i godinama posle Brena je bila zakon (vreme Maje i Vanese kod fakulteta), a predlozio sam je cisto zbog tradicije mada je kvalitet dosta opao, stoji. Trenutno se kao dobra opcija cini „Zar Mance“ u Jevrejskoj ulici.

  • Ostale pljeskavice nisam probala, ali u Bubiju jesam. Ne znam da li je sve uredu sa vama ili ne, jer njihova lepinja je tvrda, meso je blago rečeno nikakvo. Niste stavili Papričicu iz nekog razloga ni kod Tute, ali Boki što ste promašili to još manje znam. Boki je jedan od najbolji restorana lepinja, normalna i ukusna sa dovoljno safta, meso ukusno da budeš sit, imaju i kuvana jela to nisam još probala. Boki je odmah pored mašinske. A vi autore nemate pojma šta je valjano!!!

    • Kod Bokija je mozda i najbolja. Ako hocete dobro da se najedete Boki je pun pogodak i od priloga obavezno gurman.

  • a zar se niko ne sjeća najboljih pljeskavica iz vremena ,95-99, na temerinskoj pijaci ćevabdžinica salajka

  • Vi ste skrenuli s pamecu gde je Boki Grill koji ima najace pljeskavice u gradu pa i okolini.Najbolji rostilj najkvalitetnije meso……LOOOOOOOOOOOOOOOL

  • Ove vase liste hrane izgledaju kao lepo placen tekst (pojedonih) lokala. 🙂 Mozda se varam, jer sve je to stvar ukusa, ali citajuci ostale komentare, izgleda da ste po mnogima omasili zestoko. Bubi je verovatno najprecenjeniji gril u gradu, u kojem su lepinje toliko tvrde da mogu da vam ostete usta (istina).

  • Ove vase liste hrane izgledaju kao lepo placen tekst (pojedonih) lokala. 🙂 Mozda se varam, jer sve je to stvar ukusa, ali citajuci ostale komentare, izgleda da ste po mnogima omasili zestoko. Bubi je verovatno najprecenjeniji gril u gradu, u kojem su lepinje toliko tvrde da mogu da vam ostete usta (istina).

  • Najbolja, najsocnija i nema soje je kod Cire u Dunavskom parku. Kosta dosta ali kao sto kazu „koliko para toliko muzike“.

  • Boki je bio loš kada je počeo, ali sada je odličan dok je Bubi počeo odlično, a sada je loš. Gril 5 za svaku pohvalu.

  • Jako dobar rostilj je kod Dese na Klisi, ukusno socno pravljeno sa mnogo ljubavi. Ne zna se sta je lepse pljeska, cevap, rolo cevapi ili indeksi, sve je odlicno, a lepinje socne zapecene na rostilju ma prste da polizes. Kod Sikija je rostilj grozan a toliko je navikan.

  • Brena je zakon! Ali kad hocu dobro i socno belo onda u Boki. Dobri su burgeri u Trpezariji Bela Vila na bulevaru kod informatike.

  • Posto sam se ja kao rodjena Leskovcanka udala ovde i vec 10 godina isprobala sve NE navedene i navedene pljeskavice sem Puberaja. Kao dete ugostitelja (familijarno vec 35 godina) ja vam mogu reci na osnovu svog iskustva da jedina ali bukvalno jedina pljeskavica u gradu koja ne sadrzi soju, potatane prezle u govedjoj supi, sredinu od hleba sa dinstanim crnim lukom i sa koje kakvim trikovima se vec dosta njih sluzi je rostiljnica Obelix ako zelite da pojedete lepu i kvalitetnu pljeskavicu narucite galsku i uzivacete, a ako zelite prave i ukusne cevape idite u Flamingo kod futoske pijace i obavezno narucite uz njih i kiselo mleko.

  • Koliko sam mogao da vidim sa slika, uglavnom su sve pljeskavice(ako mogu tako da ih nazovem) previse tanke i nemaju izgled prave pljeskavice, jedino mi se dopada Kalčina pljeskavica, odlicnog ukusa, obimna lepo zacinjena i somun je odlican, ja sam probao i odusevljen sam, probajte i uverite se i sami…

  • Zar Mance, Brena, Za moju dusu… ko pise pobogu ove clanke, i za sendvice ste bas omasili.

  • Ja sam i dalje u potrazi za savršenom pljeskom u gradu, ali ništa slično nisam mogla pronaći, kao što je bila pljeska kod buregdžinice pored Žira (sad tu zjapi rupa jer je kiosk srušen). Tokom srednje škole kod Jefte je bila najpribližnije ukusna, ali nije to to.
    Ostale pljeske mi nisu ostale u nekom finom, ukusnom sećanju.

  • Meni je najdraža u tosteru, ali pazite, ne toster bar u centru već mali lokalcic u radnickoj 🙂 pored tostera, najbolja je što sam probala u jednom lokalu na bulevaru oslobodjenja iza kafića Dutchman na žalost ne znam kako se zove, zavuceno je, ali vrhunski

  • Izostavili ste Brenu , Boki i Dubocicu… i jos par novijih al ove ikone novosadskog rostilja je greh izostaviti u tekstu kome je to glavna tema

  • Toster u Radničkoj definitivno je jedna od boljih opcija. Veliki izbor zanimljivih soseva/dodataka ih čini neuobičajenim i samim tim ne mogu da se podvedu pod klasične pljeskavice (luk,kupus, tucana papričica) mada ono što je najbitnije je da je meso odlicnog kvaliteta. Za ove tri godine koliko sam u NS nikada dosad nisma imao problema po pitanju kvaliteta kod njih. U lokalima navedenim na listi nisam jeo pa ne mogu da ih komentarisem.

  • Mnogi spominju u komentarima Brenu, Dubočicu i Papričicu. To je sve jedno te isto, neki ga zovu još i Bura ili Parking, verovatno ima još neki naziv ali se ne mogu setiti. Pravi novosađani koji imaju malo više godina ga zovu „Kod Debelog Robike“.

1.5K Share
1.5K Share
Share via
Copy link