Magazin

Gde si sada kada treba, druže pukovniče Vulin?!?

vulin
Printscreen

Dojave o bar za sada nepostojećim bombama unose strah, paranoju i nemir u građanstvo, a umesto da država učini apsolutno sve i beskompromisno se obračuna sa onima koji prete ugrožavanjem bezbednosti naše dece i nas, čujemo samo političke floskule o specijalnom i hibridnom ratu protiv Srbije.

Srbija sada skupo plaća cenu kadrovske politike. Ministar vojni je Nebojša iz Beograda, dok je sa tog na mesto ministra policije prebačen pukovnik Aleksandar Vulin. Obojica vanserijski stručnjaci. Ministri u tehničkom mandatu. Ozbiljne face za ozbiljnu državu. Ovoj dvočlanoj delegaciji moramo pridodati zaboravljenog direktora BIA Bratislava Gašića. To bejaše, ukoliko se ovaj 007 agent izbrisao iz vaše skromne memorije, stručnjak za keramiku “što voli ove novinarke koje ovako lako kleknu”.

U trenutku kada se zaista vodi neki novi vid svetskog rata, kada se nastup predsednika Srbije iz nadobudnog pretvorio u zastrašen i paničan, za našu sigurnost zadužena su ova trojica najvećih domaćih stručnjaka u oblasti bezbednosti. Aha, al kad bi se zezali.

vucic
Printscreen

Aleksandar, sada već pukovnik Vulin u prvom redu ima najveću odgovornost za sve ove nemile događaje poslednjih dana. Ne toliko zbog njihovog izazivanja i nastanka, već u smislu sprečavanja i otkrivanja krivaca. Taj posao bi valjalo raditi u paru sa Batom Gašićem.

Rezultata nema, osim onog dvadesetdvogodišnjeg momka iz Bajine Bašte koji je uhapšen zbog dojave o postavljenoj bombi u policijskoj stanici u Kragujevcu, kao i tragikomičnog lika koji je u Kraljevu prijavio bombu u kafani. Sve luđe od luđeg. Ali tako valjda ide kada je ministar Vulin.

Očekuje se novi saziv Skupštine, a onda kako dolikuje i sastav nove Vlade, pa bi Vulin konačno mogao da avanzuje na apsolutno zasluženo premijersko mesto. Pozicija koja Ustavom daje najveću političku moć u državi, iako u praksi apsolutno tako ne mora biti, došla bi u prave ruke nakon što smo ispunili evropski dug da na ovom mestu mora biti LGBT žena koja u vođenje Vlade razume kao ja u vođenje IT firme.

Sada je red za muškarčine, neustrašive borce za socijalnu pravdu i Marksovo nasleđe. Konvertovao se Vulin iz ovog levičarskog predubeđenja u crnokošuljaša sa značkom MUP-a, u nacionalsocijalistu čvrstih desnih ideja sa antifašističkom retorikom. Taj sklop može izvesti samo aktuelni ministar policije.

vulin uniforma
Foto: MOD

Nije pametno ovako pisati i govoriti, to i sam znam, ali su to zapažanja koja se sama nameću, makar na osnovu ’outfita’ ministra Vulina i njegovih javnih nastupa.

U svom bezuspešnom pokušaju da umiri javnost i pre svega roditelje koji decu sve nespokojnije šalju u školu i sve više navijaju za onlajn nastavu u ovakvoj situaciji, Aleksandar Vulin je izjavio da je locirano 19 adresa sa kojih su slate lažne dojave o bombama.

Radi se o IP adresama iz različitih zemalja, a ministar je rekao da su podaci poslati policijskim službama tih zemalja i da od njih očekuju odgovore u najkraćem roku. Za to vreme građani Srbije se mole za strpljenje jer se „protiv Srbije vodi specijalni rat i moramo biti spremni da izdržimo”.

Za to vreme, spektakularni pojedinci iz naše ustanove za specijalne potrebe zvane Republika Srbija, celu ovu priču shvatili su kao svoj momentum za ličnu afirmaciju.

– Uhapsili smo šest maloletnika, naših državljana koji su dojavljivali pretnje o postavljenim bombama. Bilo im je baš simpatično i duhovito. Kad smo ih pronašli, pitali smo ih zašto su to radili, a oni kažu – ne znamo. Onda imate psihopate, naše državljane koje smo takođe privodili, jedan je hospitalizovan. Nije dosta što nas napadaju iz centara za hibridno ratovanje, nije dosta što se to radi planski i organizovano. Ovo je eskalacija napada kakva nije zabeležena u svetu kada je u pitanju jedna zemlja i samo nam fale i naši državljani koji misle da je to jako duhovito i pametno – rekao je ministar policije.

A šta će dokoni ljudi, toliko im je dobro u društvu ekonomskog tigra da nemaju pametnijeg posla nego da zajebavaju ovaj napaćeni narod.

Postoji i ta luda ili ne tako luda teorija da iza svega stoje naše službe bezbednosti, ali nisam ulazio u ovu teoriju zavere i “zečiju rupu” toliko duboko zbog prevencije i čuvanja svog psihičkog zdravlja, da ne bi i sam pisao reportaže kako to izgleda unutrašnjost specijalizovane klinike “Dr Laza Lazarević”.

Navodno bi opravdanje za samodetoniranje naših službi bilo “kuvanje žabe” kako bi se narodu predstavilo šta nas čeka i kakve posledice nosi odbijanje uvođenja sankcija Rusiji. I opet, sve luđe od luđeg.

Ova teorija neodovoljivo podseća na repliku Dragana Nikolića iz neprevaziđenog filma Jovana Jovanovića “Mlad i zdrav kao ruža”:

“Mi smo agenti SUP-a, ko vam jebe mater, hoćemo da zajebavamo ovaj narod i slično.”

Kako bi moglo izgledati ispitivanje ovih neozbiljnih klinaca, mladih i zdravih kao ružini cvetovi, dočarao nam je Dragan Nikolić u filmu Jovana Jovanovića.

“Gde si bio te večeri?”

– Pa zna se, u krevetu. Ginuo od ljubavi, vodio ljubav. Šta bi drugo!?

“S kim?!”

– Sa mamom i tatom.

“Gde si bio posle?”

– Pa opet u krevetu.

“A posle?”

– Posle u bioskopu.

“Koja je fabula bila?”

– To je Godar, nema fabule.

Kao kod Godara, tako ni u našoj realnosti više nema nikakve fabule. Scene iz života samo teku poput nabujale reke koja traži najslabiji deo napuklog nasipa zvanog razum.

Znamo da se obistinila Gagina rečenica “ja sam vaša budućnost” kroz radove Željka Ražnatovića Arkana, Ljube Zemunca, Kneleta do Saleta, Belivuka, Miljkovića  i drugih delegata iz današnjeg “Pulsa asfalta”.

Deluje da se, nažalost, obistinilo i ovo proročanstvo o opštenarodnom zajebavanju.

Ipak, postoji nada i JEDAN ČOVEK koji nije taj jedan čovek na koga svi uvek prvo pomislimo. To je njegov adut, kec iz rukava, džoker i superheroj sa svojim supermoćima presretanja mejlova.

Vulin je poznat kao hakovan političar, a taj svoj talenat iskoristio je svojevremeno da presretne komunikaciju između nekadašnjeg kolege ministra Dragana Šutanovca i urednika Nedeljnika Veljka Lalića.

Naime, možda ste zaboravili na ovu snažnu “intuiciju” pukovnika Vulina. Šutanovac je tražio od Lalića da objavi njegov autorski tekst u Nedeljniku, ali kako nije zadovoljio neke interne kriterijume ovaj tekst nikada nije ugledao svetlost dana. Ostao je u troglu mejlova Šutanovca, Lalića i odgovornog urednika Nedeljnika Marka Prelevića sve dok svojim natprirodnim moćima njegovu sadržinu nije iščitao pukovnik Vulin i čak ga prokomentarisao u javnom prostoru.

Ovaj tada genijalni potez Vulina otkrio nam je kakvog supermena kriju naše bezbednosne strukture. Naše idealno oružje od kojeg bi ovi pomahnitali hakeri bombaši morali zazirati.

Da li nam to ministar, pukovnik i superčovek Vulin otkriva SAMO 19 adresa sa kojih su poslate preteće poruke dok je on već prvog dana presreo komunikaciju i zna imena i prezimena počinioca, njihove rodne listove, kao i istoriju bolesti?! Znajući o kakvom se stručnjaku radi, o profesionalcu ‘jedan kroz jedan’, ova pretpostavka nije zanemarljiva.

Ali, ukoliko nije uključio svoje specijalne efekte, svoje supersonične i hipersenzitivne alarme, ministar policije je zaista razočarao sve naše narode i narodnosti koji još uvek žive u zemlji Srbiji.

Naš apel zato se odnosi direktno na ministra Aleksandra Vulina i može se pretočiti u samo jednu rečenicu:

Gde ste sada, kada vas konačno trebamo, pukovniče Vulin?!

Odgovor mafije ministru Vulinu: Stvari se menjaju u pravcu koji nas pomalo plaši

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

43 Shares
Share via
Copy link