Magazin Vesti

Najlepša vest dana! Gavrilo ide na lečenje!

gavrilo-djurdjevic-lecenje
Foto: Nova.rs

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su obezbeđena nedostajuća sredstva za lečenje malog Gavrila Đurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Nakon jutrošnjeg razgovora predsednika Republike Srbije sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, obezbeđena su nedostajuća sredstva za lečenje malog Gavrila koji boluje od spinalne mišićne atrofije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. „Sredstva će biti na raspolaganju porodici odmah, kako bi se maloletni G. Đ. što pre uputio na lečenje“, navodi Ministarstvo zdravlja, a prenosi RTS.

Za lečenje malenog Gavrila bilo je potrebno obezbediti dva i po miliona evra. On boluje od spinalne mišićne atrofije tip jedan i neophodan mu je najskuplji lek na svetu, a njegovi roditelji objavili su da ih je bolnica obavestila o slobodnom terminu i da je taj datum 25. maj.

„Dragi naši, sami znate koliko je ova borba teška i koliku žrtvu treba dati da se dostigne ta astronomska suma od 2.5 miliona €. Svi ste verovatno upoznati da nas je bolnica obavestila o slobodnom terminu i da je taj datum 25. maj. Suma je zadnjih dana jako porasla, ali nedovoljno. Večeras moramo da zapnemo kao nikada do sada. Znamo da ovo traje već neko vreme, ali mi sem VAS nemamo nikoga. Vi ste ti koji možete da pomognete Gavrilu. Večeras još jednom kao što ste to radili do sada, dajte najjači gas, pošaljite još koju poruku, pozovite prijatelje, podelite objavu. Večeras, mi to možemo da završimo, ali samo zajedno. Možemo mi to, verujte i podelite objavu“, stoji uz fotografiju malog Gavrila koji drži papir na kojem je ispisan aktuelni prikupljeni iznos – 2.100.000 evra.

Srećno Gavrilo!

Čuo plač bebe dok je šetao psa, pronašao porodilju i novorođenče u parku

generic vignette (DESK luftika.rs)
766 Shares
766 Shares
Share via
Copy link