Magazin Novi Sad

Novosađanin ugurao krevet u zastakljenu terasu, izdaje je za 250€ kao garsonjeru

garnisera
Printscreen/Tviter

Velika potražnja stanova za izdavanje u gradovima poput Beograda i Novog Sada, kao i nedostatak dobre ponude, otvorili su potencijalnim stanodavcima neslućene ali i neverovatne mogućnosti da svoje golubarnike, ruinirana potkrovlja i nekadašnje ostave predstavljaju kao odlične, lux stanove. Ili ipak ne, više kao smeće koje se izdaje po lux ceni.

Tako je jedan dovitljivi Novosađanin rešio da izda ni manje ni više nego – terasu. Doduše, zastakljena je, pa neće da vas bije promaja dok spavate, kvalitetna stolarija je u pitanju, ali, sve što u ovu “garsonjeru”, kako je vlasnik nazvao, može da stane je bračni krevet koji je na terasu uguran na jedvite jade.

Za ovu “garsonjeru” vlasnik traži 250 evra mesečno, a potencijalni stanar s pravom se pita gde su ostali delovi koji spadaju u garsonjeru – kupatilo i kuhinica, makar čajna. Po nekoj definiciji, garsonjera se sastoji uglavnom od jedne prostorije, poseduje malu kuhinjicu, mini trpezariju i manji dnevni boravak, kupatilo.

Obično je to ono što možemo nazvati “studio”. Ako ništa, takve prostore pamtite sa letovanja. Ali, ovo je novosadska garsonjera, na koju su primenjeni neznano koji standardi definisanja:

Ova garsonjera, s druge strane, veoma je svetla, prozori sa obe strane kreveta, što ima svojih prednosti (garnisera na špijunku), a i ne može se pasti s kreveta. Posteljinu ne možeš da promeniš, doduše, ali jastuci su baš lepi.

S druge strane, što reče jedna komentatorka na Tviteru, tuš je verovatno fajtalica za veš a toalet plastične čaše za jednokratnu upotrebu. A opet, ima i komentara o tome da se izdaje i dvosoban stan od čitavih 28 kvadrata za isti novac.

Ne znaš šta je gore, da ti pozli od ovolikog bezobrazluka. Ostala je samo enigma koliko ova terasa/garsonjera ima kvadrata. Dva? Dva i po?!

Kratka priča o tome kako je kirija u Novom Sadu pojela jednu celu mesečnu platu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

476 Shares
476 Shares
Share via
Copy link