Magazin Novi Sad

Galens već unajmio geometre da premere prostor za Novi Sad na vodi

Organizatori akcije „Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!“ saopštili su da su na Šodrošu danas zatekli geometre koji su premeravali prostor za potrebe kompanije „Galens invest“.

Na snimku koji su podelili na sajtu i za koji navode da su napravili pecaroši, vidi se čovek sa aparaturom koju koriste geometri, a koji kaže da meri prostor Šodroša za potrebe novosadske građevinske firme.

Podsetimo da već mesecima građani okupljeni oko inicijativa protiv takozvanog projekta „Novi Sad na vodi“ tvrde da kompanija „Galens“ u dogovoru sa gradskom vlašću pokušava da Šodroš pretvori u građevinsku zonu od više stotina hektara tako što planiraju da pomere nasip u dubinu Dunava. Galens traži način da prodre 500 metara u korito Dunava i da prisvoji 1,6 miliona kvadrata obale.

Lokalne vlasti ovu informaciju do sada nisu ni demantovale ni potvrdile, već su uglavnom navodile da je u toku izrada regulacionog plana za ovaj deo grada. Plan je do sada „mirovao“ jer JVP „Vode Vojvodine“ nisu davale saglasnost na njega, a očekuje se da će se ovo promeniti nakon što je nedavno za direktora ovog preduzeća postavljen bivši zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević, piše 021.rs.

U Novom Sadu od oktobra organizatori akcije „Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!“, koju čini nekoliko nevladinih organizacija i opozicione partije, peticijom skupljaju potpise protiv ideje da se na Šodrošu nasip pomeri u korito reke i više stotina hektara pretvori u građevinsku zonu.

Galens traži način da prodre 500 metara u korito Dunava i da prisvoji 1,6 miliona kvadrata obale

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

173 Shares
173 Shares
Share via
Copy link