Lifestyle Vesti Novi Sad

Poručite unikatne gajbice maštalice

Ako ste oduvek želeli da imate unikatan komad nameštaja, Radomir Ostojić pravi je čovek za vas. Ovaj student nedavno je počeo da pravi zanimljive stočiće, police, i sve ono što vam padne na pamet, a uklapa se u oblik gajbice. Sve što vi zamislite, on će napraviti, a vi ćete imati jedinstven ručno pravljen komad nameštaja po izuzetno povoljnoj ceni.

gajbice-mastalice (3)
Izvor: privatna arhiva

Radomir je ideju za pravljenje nameštaja od gajbica dobio kada je radio sa stolarima uz studiranje. Došao je na ideju da napravi nešto svoje drugačije, i da pravi nešto što malo ljudi kod nas radi, a veoma je popularno u svetu. On nam je objasnio kako nastaje jedan ovakav komad nameštaja.

– Sve je pravljeno od drveta, čamovine, tako da ovo zapravo nisu prave gajbice, već ih ja sklapam i obrađujem, da bi izgledale kao da jesu. Uglavnom mi mušterije dolaze sa svojim dimenzijama, a ja sam tu d aim predložim neke modele, i onda krećemo u realizaciju – kaže Radomir.

gajbice-mastalice (1)
Izvor: privatna arhiva

Za jednu gajbicu, potrebno mu je oko 3h, bez farbanja, a one mogu biti idealna dekoracija u kafićima, lokalima, frizerskim salonima, ali i u svačijem domu. Ideja je na pretek, a kako Radomir kaže, samo ga vaša mašta može ograničiti.

gajbice-sto
Izvor: Gajbice maštalice

Najčešće mu nameštaj poručuju žene, a Radomir ima objašnjenje i za ovo.

– Jedan moj prijatelj često voli da kaže da su muškarci praktični, a da žene obraćaju pažnju na estetiku. Međutim, mislim da i muškarci i te kako vole da vide lep komad nameštaja, samo posao oko odabira i kupovine prepuštaju damama – zaključuje Radomir.

gajbice-mastalice (4)
Izvor: privatna arhiva

Gajbice možete poručiti putem njegove stranice Gajbice maštalice, a ovde možete pronaći i nekoliko originalnih ideja koje možete uklopiti sa vašim enterijerom. S obzirom na to da studira elektrotehniku, Radomir planira da u gajbice uključi i neke sijalice, i tako učini vaš stočić ili policu jo zanimljivijim.

 

 

 

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

165 Shares
165 Shares
Share via
Copy link