gajbice-mastalice-34
Izvor: Gajbice maštalice

Ako ste oduvek želeli da imate unikatan komad nameštaja, Radomir Ostojić pravi je čovek za vas. Ovaj student nedavno je počeo da pravi zanimljive stočiće, police, i sve ono što vam padne na pamet, a uklapa se u oblik gajbice. Sve što vi zamislite, on će napraviti, a vi ćete imati jedinstven ručno pravljen komad nameštaja po izuzetno povoljnoj ceni.

gajbice-mastalice (3)
Izvor: privatna arhiva

Radomir je ideju za pravljenje nameštaja od gajbica dobio kada je radio sa stolarima uz studiranje. Došao je na ideju da napravi nešto svoje drugačije, i da pravi nešto što malo ljudi kod nas radi, a veoma je popularno u svetu. On nam je objasnio kako nastaje jedan ovakav komad nameštaja.

– Sve je pravljeno od drveta, čamovine, tako da ovo zapravo nisu prave gajbice, već ih ja sklapam i obrađujem, da bi izgledale kao da jesu. Uglavnom mi mušterije dolaze sa svojim dimenzijama, a ja sam tu d aim predložim neke modele, i onda krećemo u realizaciju – kaže Radomir.

gajbice-mastalice (1)
Izvor: privatna arhiva

Za jednu gajbicu, potrebno mu je oko 3h, bez farbanja, a one mogu biti idealna dekoracija u kafićima, lokalima, frizerskim salonima, ali i u svačijem domu. Ideja je na pretek, a kako Radomir kaže, samo ga vaša mašta može ograničiti.

gajbice-sto
Izvor: Gajbice maštalice

Najčešće mu nameštaj poručuju žene, a Radomir ima objašnjenje i za ovo.

– Jedan moj prijatelj često voli da kaže da su muškarci praktični, a da žene obraćaju pažnju na estetiku. Međutim, mislim da i muškarci i te kako vole da vide lep komad nameštaja, samo posao oko odabira i kupovine prepuštaju damama – zaključuje Radomir.

gajbice-mastalice (4)
Izvor: privatna arhiva

Gajbice možete poručiti putem njegove stranice Gajbice maštalice, a ovde možete pronaći i nekoliko originalnih ideja koje možete uklopiti sa vašim enterijerom. S obzirom na to da studira elektrotehniku, Radomir planira da u gajbice uključi i neke sijalice, i tako učini vaš stočić ili policu jo zanimljivijim.

 

 

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here