Novi Sad

Novosadski funkcioneri imaju veće plate i od gradonačelnika, a od nas pogotovo (FOTO)

Iako je za očekivati da najveća primanja ima gradonačelnik Miloš Vučević, njegova mesečna zarada je 114.619 dinara. Njemu je uvećana plata, s obzirom na to da je prema izveštaju Agencije za sprečavanje korupcije, od oktobra 2017. godine imao zaradu od 92.000 dinara.

To znači da više od njega zarađuje pedesetak načelnika gradskih uprava i njihovih zamenika, te šefovi sektora u Skupštini grada i Gradskoj kući, koji zarađuju više od 120.000 dinara.

Veće plate od gradonačelnika ima i njegovih pet pomoćnika Vladimir Stojković, Stanko Ljubičić, Aleksandar Petrović, Igor Bašnec i Ivan Siler, koji primaju osnovnu zaradu od 119.398 dinara, bez minulog rada. Sekretar gradske skupštine Marko Radin prima 119.975 dinara na mesečno nivou.

Veću zaradu od Vučevića ima i jedan od njegovih najbližih saradnika i šef kabineta gradonačelnika Žarko Mićin, koji za svoj posao dobija 116.328 dinara. Mićin ima izvor primanja i u Skupštini Srbije, s obzirom na to da je poslanik u odborničkoj grupi “Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

Manju platu od gradonačelnika ima njegov zamenik Milan Đurić, kojem na račun legne 113.399 bez minulog rada. Članovi Gradskog veća, od Adrijane Mesarović, preko Aleksandra Kravića, Dine Vučinić, Milovana Amidžić, do Mire Radenović, imaju platu od 110.961 dinara, prenosi portal 021.

Međutim, članica Gradskog veća zadužena za socijalnu zaštitu i brigu o porodici Branka Bežanov, te član zadužen za zdravstvo Dragan Stajić, odlučili su da će da primaju pola nadoknade za svoj posao u vlasti, kako bi i dalje primali zaradu na radnom mestu na kom su radili i pre imenovanja.

Tako njih dvoje mesečno za svoj funkcionerski posao dobijaju po 55.480 dinara iz budžeta, a Bežanov zaradu dobija u “Vodovodu i kanalizaciji”, dok Stajić prima zaradu na Klinici za ginekologiju, ali i kroz privatnu praksu u kojoj takođe radi.

Slično je uradila i predsednica Skupštine Jelena Marinković Radomirović, koja za ovaj posao prima pola zarade, odnosno 55.371 dinar, s obzirom na to da je zadržala posao i platu u Novosadskom sajmu, gde je, prema ranijim izveštajima, imala zaradu od 151.734 dinara.

Kolika su primanja u vrhu gradske vlasti pogledajte u galeriji:

Novi Sad na kanalizaciji – Fekalne vode idu direktno u lepi plavi Dunav

71 Shares
Share via
Copy link