Vesti

Bivši fudbaler Crvene zvezde vođa grupe koja je pala sa 324 kilograma kokaina

hapsenje
Foto: Ilustracija/Printscreen/mup.gov.rs

Vođa šestočlana grupa, koja je juče uhapšena zbog 324 kilograma kokaina u Solunu je a kao glavni pripadnik označen je Živko Bakić (40) inače bivši fudbaler Crvene zvezde.

Pored njega, uhapšeni su: A. M., N. P., S. Š., M. S. i S. S. , zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Republike Grčke i Republike Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanjem velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Republike Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi, piše Blic.

Te da je u označenom vremenskom periodu ova organizovana kriminalna grupa kupila, prenela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj gde je navedena opojna droga oduzeta od strane grčke policije.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Tajni tunel otkriven ispod zgrade Višeg suda u Podgorici, a u njemu pola tone kokaina

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link