Novi Sad Uncategorized

Fruškarenje – najbolji odmor za decu

Učenici od petog do osmog razreda koji žele da provedu zanimljiv i aktivan odmor  u prirodi, i nauče nešto novo mogu da se prijave za letnji kamp – Fruškarenje. Prijave ističu 29. juna, a ostalo je još malo mesta za prvi kamp koji će se održati od 3. do 10. jula.

planinski_dom_strazilovo
Foto: Facebook Fruskarenje

Letnji kamp održava se u renoviranom planinskom domu Stražilovo na Fruškoj Gori, koji je nakon učestvovanja na konkursu Evropske Unije dobio sredstva za renoviranje, te je sada opremljen novim prostorijama i nameštajem – krevetima, kupatilima, planinskim biciklima, veštačkom stenom za penjanje i drugo. 

Osnovno pravilo sedmodnovnog kampa jeste – bez interneta i televizora, aktivan odmor tokom kojeg će deca učiti o prirodi iz prve ruke. Celokupan program kampa je osmišljen u saradnji sa stručnjacima specijalizovanim za rad sa decom, a podeljen je u tri aspekta – sport i rekreacija, edukacija i kreativne radionice. Primera radi, jedan dan u kampu počinjao bi buđenjem u pola 8, zatim jutarnja gimnastika, doručak, pa radionice i druge aktivnosti, ručak, zatim edukacija i sport, večera i druženje uz vatru i slobodno vreme do spavanja u 23 časa.

Polaznici kampa će imati priliku da u prirodi usavrše svoje znanje iz geografije i biologije, druže se sa vršnjacima, nauče nešto novo i rade na svom fizičkom i intelektualnom razvoju sa stručnjacima obučenim za to – edukatorkom i pedagogicom Vesnom Pušić, edukatorkom i trenerom Vesnom Avramović, trenerom i planinarem Branislavom Srdićem i biologom Igorem Srećkovićem.

fruskarenje_letnji_kamp
Foto: Facebook Fruskarenje

Od sportskih aktivnosti dostupno je planinarenje, penjanje na veštačkoj steni sa kompletnom bezbednosnom opremom, biciklizam, učenje orijentacije… Raznovrsne i osmišljene aktivnosti u našem kampu imaju za glavni cilj da deca kroz te aktivnosti koriste svoje ukupne potencijale za razvoj sposobnosti, da praktično, konstruktivno i stvaralački deluju, uče kroz igru i komuniciraju i sarađuju sa svojim vršnjacima i odraslima u prijatnoj i pozitivnoj atmosferi – navodi se u opisu programa.

Planinski dom Stražilovo raspolaže sa 50 kreveta raspoređenih u 10 soba, velikom i malom salom opremljenim za edukaciju, stonim tenisom, klubom, kompletno opremljenom kuhinjom i sa četiri kupatila sa toplom vodom. Osim toga, u sklopu kampa nalaze se i dva amifteatra za održavanje edukacije na otvorenom, što je u skladu sa ciljem ovog kampa – druženje, učenje i boravak u prirodi. Napolju su osvetljeni tereni za mali fudbal, odbojku i badmington, veštačka stena sa alpinističkom opremom, botanička bašta, pikado. Na raspolaganju su i planinski bicikli i kompletna oprema za kampovanje za svakog učesnika kampa.

sobe_letnji_kamp_fruskarenj
Foto: Facebook Fruskarenje

Cene oba kampa su promotivne i koštaju 15.000 dinara po kampu, a program oba kampa je koncipiran na isti način i menja se u skladu sa uzrasnim osobenostima grupe.

– Kampovi u julu su namenjeni za učenike viših razreda osnovne škole, ali planiramo kampove i za druge uzrasne grupe već  tokom avgusta meseca, kao i brojne druge aktivnosti tokom narednih meseci – kažu organzatori Fruškarenja, a o svim njihovim aktivnostima bićete blagovremeno obavešteni na našem portalu.

fruskarenje_kamp
Foto: Facebook Fruskarenje

Drugi kamp održava se u periodu od 24. do 31. jula, a prijavljivanje za ovaj kamp počinje 3. jula i trajaće do 20. jula. Broj prijava za kampove je ograničen i iznosi tridesetoro dece po kampu, a prijave se mogu izvršiti ili pozivom na broj telefona 064/4585756 ili preko sajta fruskarenje.rs. Više informacija o kampu i programu možete pronaći na njihovom sajtu i Facebook stranici.

Pročitajte više zanimljivih vesti

 

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
245 Shares
245 Shares
Share via
Copy link