fruska-gora-desavanja
Pixabay
Dogadjaji Lifestyle Magazin Novi Sad

5 manifestacija na Fruškoj gori koje morate posetiti do kraja leta

Ukoliko niste otišli na more ili negde dalje na odmor i ovo leto provodite u Vojvodini imamo nekoliko predloga kako da na pravi način iskoristite vrele dane. U narednom periodu očekuju vas super zanimljivi događaji na Fruškoj gori,

Svakako da ovo leto želimo da ispratimo u stilu i dodatno upoznamo svima nam dragu planinu, njenu okolinu i dobre ljude koje na njoj žive. Tu prevenstveno mislimo na malo akcije i aktivnog odmora, ali i neizbežan hedonistički momenat po koje su Sremci nadaleko poznati.

Kako bi lakše shvatili na šta tačno mislimo, predstavljamo vam pet fruškogorskih manifestacija koje ne treba da propustite do kraja leta:

Srem Folk Fest

Ove, godine se održava njegovo petnaesti izdanje. Srem Folk Fest nije ni premlad, ni prestar i kako njegovi organizatori vole da kažu: „On je baš kakav treba i kakav želimo da bude”.

Ovo je međunаrodni revijаlni festivаl folkorа, koji okuplja učesnike sa svih strana sveta: iz Kostarike, Kolumbije, Grčke, Bugarske, Rusije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunije, Italije, Poljske i naravno Srbije.

Festival se dešava od 11-14. avgusta na Žitnom trgu, u Sremskoj Mitrovici, s početkom u 20.30 časova.

XIX Dunavske čarolije

Kako Vladimir Banić, direktor festivala kaže: „XIX Dunavske čarolije nude bogat sadržaj. Možete učestvovati u nekim od sportskih disciplina Planinsko trčanje, treking liga, planinski biciklizam, odbojka na pesku, planinarska orijentacija, skokovi u vodu, plivački maraton ili šah.

Možete sedeti na obali Dunava i gledati filmove sa međunarodnog festivala planinarskog i avanturističkog filma, možete se voziti čamcima, kanuima ili džipom, uživati u planinarskim fotografijama, takmičiti se sa svojom ekipom u spremanju riblje čorbe, šetati čortanovačkom šumom, slušati kvalitetnu muziku u večernjim terminima a možete i odmahnuti rukom na sve to, zavući se negde na obalu Dunava, zabaciti udicu i odmoriti od svega.”

Dunavske čarolije se održavaju od 23-26. avgusta, kod planinarskog doma Kozarica, u Čortanovcima.

Najbolji restorani na Fruškoj gori

sara-renar

XVIII Gradić Fest

Ovaj šareni festival ove godine slavi punoletstvo i desiće se od 30. avgusta do 1. septembra, na već dobro poznatoj lokaciji – Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Tokom tri dana festivala Gradić će ponovo postati umetnički kvart, na čijim ulicama će se smestiti muzika, filmovi, pozorište, izložbe i performansi.

Dakle mnogo dobre zabave u jednom od najlepših novosadskih kvartova.

„Trn u oku” – svetski izazov u mountainborading-u

Kao i svake godine, Bike Park Bukovac je domaćin svetskog izazova u mountainborading-u. Da, dobro ste čuli, međunarodnog takmičenja u ovom ekstremnom sportu. Nedaleko od Novog Sada, offroad stazu će testirati veliki broj inostranih i domaćih majstora na dasci, kada će Frušku goru staviti na svetsku mapu događanja.

Svasni smo da ovaj sport nije kod nas toliko popularan kao fudbal ili košarka, ali boravak u prirodi dok gledate neke od najboljih takmičara kako kidaju trebao bi da bude dovoljan motiv da dođete. Ako to ipak nije dovoljno, dođite da bodrite Senku Bajić, našu sugrađanku koja je dvostruki svetski šampion u ovoj samo naizgled muškoj disciplini.

Dakle od 31.08-01.09, Bike Park Bukovac!

II Noćni izazov

PSD „Železničar” želi malo da vas izbaci iz zone komfora i testira vaše veštine u noćnom planinarenju. „Noćnom izazov” je zamišljen tako da prvenstveno pobedite sebe i poboljšate svoju psihofizičku kondiciju. Nakon naporne trke možete da uživate u dobroj klopi, piću, muzici i pozitivnoj energiji, dok prepričavate dogodovštine iz šume sa ostalim učesnicima.

Događaj se održava u noći između 15-16. septembra, na Popovici, s početkom u 19.15 časova.

Sigurni smo da i vi imate neke lične favorite, neke manifestacije koje su takođe zaslužile da se nađu u našoj to-do listi i veoma smo raspoloženi da čujemo vaše predloge. Nama je bitno da ima red akcije, klope i dobre ekipe. Zalomi se tu i neko vino ili rakija, čisto da podignemo raspoloženje.

Vidimo se na nekoj od fruškogorskih manifestacija!

Fruška gora kakvu niste videli – da se naježiš (VIDEO)

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share