Magazin

Frajle pevale u Dubrovniku, Ragusa pobegla sa Straduna, pa ih poredila ih sa Cecom

frajle

Najpoznatije novosadske Frajle nastupile su na zimskom festivalu u Dubrovniku. Uprkos sjajnom nastupu, nekima u Hrvatskoj se očigledno nije dopala ideja da grupa iz Srbije peva tim povodom u Dubrovniku.

Frajle su poznate po tome što, osim sopstvenih pesama, izvode i obrade Đorđa Balaševića i Olivera Dragojevića.

Ansambl klapa Raguza (Ragusa) iz Dubrovnika objavila je na svojoj stranici na Fejsbuku tekst u kojem su pevačice iz te grupe uporedili sa Cecom Ražnatović.

„Evo upravo pobegao sa Stradunu. Upaljena je prva Adventska sveća i onda sve u duhu dubrovačke tradicije počele na bini pevati Frajle iz Novoga Sada. Lepo su one pozdravile okupljene građane i rekle im da odmah ćaskaju i lepo pevaju sa njima i pesma je krenula nema šta prava Adventska. Ipak je to bilo previše za moje uši pa sam otišao odmah kući. Sa punim pravom očekujem iduću setemanu, tj. drugu Advensku sveću upriličiti sa poznatom pevačicom Ražnjatović Cecom. Inače, večeras nastupa u Revelinu i Bajaga. Pametnom dosta“, stoji u objavi, prenosi B92.

Evo upravo pobjegao sa Stradunu.Upaljena je prva Adventska svijeća i onda sve u duhu dubrovačke tradicije počele na bini…

Gepostet von Klapa Ragusa am Samstag, 30. November 2019

Iako u komentarima na ovu vest ima onih koji u potpunosti podržavaju Raguzu, ima i onih kojima se nimalo nije svideo ton objave.

„Baš u prazničnom duhu, ajmo biti nacionalisti i pljuvati po grupi koja sudeći po pesmama na Jutjubu dobro zvuči. Ili je stvar više ekonomske prirode pa ste ljubomorni jer su one dobile nastup, a vi niste bili dovoljno dobri?“, jedan je od komentara.

Inače, Frajle nisu komentarisale objavu kolega iz Hrvatske. Na svom profilu na Instagramu objavile su nekoliko fotografija iz Dubrovnika i otkrile da im je bilo „divno“.

„Divno je bilo sinoć u Dubrovniku! Hvala svima koji ste bili na Stradunu, hvala svima koji ste došli iz drugih gradova i hvala organizatorima. Cmok od nas“, napisale su.

Ljudi moraju da pronađu krivca za svoj loš život, a vlast im uvek upire prstom u neku drugu naciju

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

83 Shares
Share via
Copy link