Novi Sad Vesti

Fondacija Tijana Jurić otvorila kancelariju u Novom Sadu

Fondacija Tijana Jurić zvanično je otvorila kancelariju u Novom Sadu u ulici Drage Spasić 6. Iz Fondacije apeluju na građane da se ne ustručavaju i da se slobodno obrate za pomoć ukoliko im je potrebna. Nakon ove Fondacija planira otvaranje kancelarija u Beogradu, Vlasotincu i Aranđelovcu.

Oni će u okviru kancelarije imati i svoju „Net patrol“, stručna lica koja će se baviti otkrivanjem i uklanjanjem štetnog sadržaja sa interneta.

Jedno britansko istraživanje pokazalo je da deca u 62 odsto slučajeva dobijaju zahteve za prijateljstvo na društvenim mrežama od nepoznatih osoba, a svakog februara obeležava se Dan bezbednog interneta koji je velikim slovima upisan u kalendar ove organizacije.

– Ovo je za nas jedan od najbitnijih datuma i mi gledamo da ga obeležimo na pravi način. Sa Telenor fondacijom smo našli zajednički cilj u ovom problemu. Statistika je, biću potpuno iskren, iz godinu u godinu poražavajuća, sve je više štetnog materijala na internetu. Ono što je za nas pokazatelj da ipak ima nekog pomaka na bolje je da su deca kroz uvidela da je problem i u njima samima i da oni više treba da se posvete bezbednosti – rekao je za NS Uživo Igor Jurić.

On je naglasio da su u saradnji sa Telenor fondacijom u toku prošle godine, uprkos pandemiji, edukovali više od 500 stručnih saradnika, ljudi koji su zaposleni u prosveti i socijalnim službama. Napravljena je igrica “Bezbednost na internetu” u kojoj se deca mogu edukovati šta je opasno na samom internetu, a tu je i nagradna igra u kojoj je učestvovalo 270 devojčica i dečaka radove i video-zapise gde su pokazali kako oni vide nasilje na internetu.

Igor Jurić: Krstić me je napao po Vučićevim instrukcijama

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

237 Shares
237 Shares
Share via
Copy link