Magazin

Igor Jurić o nestalom Aleksi (21) iz Kruševca: Ako gledaš vrati se, majka ti pati

aleksa stankovic 1
Foto: FB

Mnogo ljudi, naročito mladih, nestalo je u Srbiji krajem prošle godine. Dok su se Srbija i Hrvatska konačno ujedinile u molitvama i nadi da se pronađe Matej Periš, potraga za Aleksom Stankovičem (21) iz Kruševca traje od 28. decembra.

Tim povodom javnosti se ponovo obratio Igor Jurić, osnivač fondacije „Tijana Jurić“, koji je iznova apelovao na sugrađane da se hitno javi ukoliko imaju bilo kakve informacije o nestalom dečaku.

– Aleksa je nestao 28. decembra. Moram da kažem da je majka ta koja je prijavila nestanak jer je potpuno bezazleno izgledao njegov nestanak od kuće. Međutim, ispostavilo se da je to bilo sve manje bezazleno. Više od 20 dana tragamo za Aleksom. On je jedno primerno dete bez nekih problema u ponašanju. Pokazalo se da mnogi mladi ljudi nestaju bez ikakvog razloga, tačnije, mi te razloge ne prepoznajemo. Kada je otišao rekao je da ide u inostranstvo i da ne želi više da bude tu. Od tada mu se gubi trag. Ako gledaš ovo Aleksa, tvoja majka je u veoma teškoj psihičkoj situaciji trenutno, molim te, vrati se, jer izuzetno pati što tebe nema – rekao je Jurić za Kurir.

igor jurić
Foto: printscreen Kurir TV

Jurić upozorava da ne treba isključiti opciju da je Aleksa na neki način vrbovan jer je bio duboko posvećen virtuelnom svetu i video igricama.

– Aleksa je bio izuzetno vezan za računar i za društvene veze. Danas smo često žrtva ucena pa i trgovine ljudima i da ne treba da isključimo ni jednu mogućnost. Znači moguće da je bio u kontaktu preko društvenih mreža sa ljudima koji su ga vrbovali. Majka je i navela da je imao određenu komunikaciju na Instagramu koja je po njoj bila malo čudna i da postoji mogućnost da je upravo to razlog njegovog nestanka – kazao je Jurić.

Aleksa nikada nije bežao niti odlazio od kuće na ovaj način, a u danu nestanka na sebi je imao crnu jaknu i garderobu.

Njegova sestra je tog jutra, 28. decembra, krenula na posao i kada se vratila njega nije bilo, rekla je Aleksina sestra nakon nestanka brata. Ona je tada rekla da je Aleksa miran i povučen dečko koji ne izlazi u kafiće i diskoteke, te da vreme provodi kod kuće uz igrice i društvene mreže.

Porodica moli da se javite na broj 0605399700 ukoliko imate bilo kakvu informaciju.

Nestao Aleksa Stanković (21), ukoliko imate bilo kakve informacije obavestite policiju ili porodicu

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

68 Shares
Share via
Copy link