Balkan

Firma otpustila sve radnike zbog rasta minimalca

rad u fabrici
Foto: arhiva MIC

Kompanija “Mila-Tekstil” iz Prijedora zbog “nerazumnog” rasta minimalne plate donela je odluku o likvidaciji, a zaključno sa 20. januarom svim radnicima je prestao radni odnos.

Ova kompanija od Okružnog privrednog suda u Prijedoru zatražila je da im dodeli likvidacionog upravnika, navodeći da ne mogu nastaviti da pozitivno posluju pod ovim uslovima, objavile su Nezavisne novine.

“Smanjenje obima posla zbog stanja u svetskoj ekonomiji , nerazumno povećanje obaveznog ličnog dohotka za radnike oko 40 posto u bruto iznosu od strane Vlade Republike Srpske, te negativno poslovanje u prošloj godini”, neki su od razloga za likvidacioni postupak koji su naveli u kompaniji “Mila-Tekstil”.

Dalje, u svom dopisu Okružnom privrednom sudu u Prijedoru navode da je donesen zaključak da je nemoguće nastaviti pozitivno poslovanje pod novim uslovima.

“Naše društvo spada u niskoprofitabilnu granu privrede, radimo tzv. lohn poslove isključivo za strano tržište. Zapošljavamo priučenu radnu snagu i preko 80 posto prihoda ide za lične dohotke. Trenutno smo odjavili radnike sa 20. januarom 2024. godine prema kojima smo izmirili sve obaveze, lične dohotke i doprinose”, navedeno je dopisu kojim traže od Okružnog suda u Prijedoru da im u razumnom roku dodeli likvidacionog upravnika.

Lekarki u Nemačkoj uručen otkaz jer je izašla 28 minuta ranije sa posla, tužila bolnicu i dobila 400.000€

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link